Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Bil-bat-och-motor » FAMILJEBILCENTER I STOCKHOLM VARNING

FAMILJEBILCENTER I STOCKHOLM VARNING

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: brallan

 


varning för familjebilcenter i årsta, jag köpte en bil där för cirka 150.000 som var paj redan från början, det var inte bara ett fel utan 4 st olika fel, som dessutom sitter på olika ställen på bilen och inte har med varandra att göra.


 


felen är som följer:


1.trasig dämpare höger fram (spricka läcker olja) som var svårt att upptäcka enligt mekonomen (ärnu bytt)


2.trasigt krängningshämmarstag vänster fram (också bytt)


3. ac fungerade i ett par dagar (de luriga rackarna har fyllt på med gas, de visste alltså att det var en läcka) sen så fungerade den inte längre, ett stenskott fram i kondensorn var orsaken. (ej bytt kostar 5000 spänn)


4. bil går ned i energisparläge och antispinn/antisladd slås ut, händer kanske var 7e körning och då jag har firma bil så upptäcktes detta inte förrens flera veckor efter köpet, felet är fortfarande olöst och jobbigt för jag köpte bilen dels för utseende men mycket för dessa funktioner, jag har familj och barn. (ej åtgärdat de har felsökt 2 ggr)


 


företaget FAMILJEBILCENTER menar att jag väntade i 2 månader innan jag felanmälde detta, det ska enligt svensk konsumentlag inte spela ngn roll då man har upp till 6 månaders rätt att påpeka allvarliga fel på bilen som kan påverka funktioner och/eller drift.


familjebilcenter vägrar att ersätta mig för vad det kostar att reparera bilen och ärendet är i dagarna avslutat hos arn och jag ska ta ställning till om jag ska kontakta jurist för att häva köpet.


att reparera bilen kostar strax under 16.000 kr och det tycker jag är alldeles åt hel**** och de borde ta sitt ansvar.


 


familjebilcenter hävdar på fullt allvar att nu när jag haft bilen sedan köpet i maj månad, att ALLA fel kom när JAG haft bilen, som dessutom ej spelar roll då bilen inte ska ha dessa fel överhuvudtaget, jag kan fortfarande hävda ursprungsfel så länge det INTE gått 6 månader!

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2196 - Datum: Wed, 26 Sep 2012

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.