Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Bil-bat-och-motor » Oseriös mc handlare

Oseriös mc handlare

Webbadress: http://
Företagsnamn: Carlbarks motor i Kumla
Var hände det: Kumla
Namn på produkt / tjänst: Motorcykel
Värde på förlust (kr): 115000

Skribent: beol

 

 

 

I maj 2011 köpte jag en beg mc på mc firman Carlbarks i Kumla. Motorcykeln var en BMW R 1200 GS av2008 års modell.  Den kostade 114900 kronor och hade då gått 1450 mil. De uppgav muntligen att jag hade 6 månaders garanti, detta enligt ägaren samt försäljaren och kundmottagaren.

 

Efter att jag kört hem mc n  märkte jag missljud från motorn eller kardanen. Jag ringde firman som uppgav att deras mekaniker var på semester och att jag skulle återkomma. 

 

Jag lät en mekaniker på dåvarande Bavaria i Solna (återförsäljare för BMW) provköra mc:n. Han sa att växellådan lät som en stenkross.  En annan mc mek på Jham i Uppsala tyckte att det var missljud från kardanen.

 

Jag fick till slut en tid för att åka till Carlbarks i Kumla då de ville provköra mc:n. Jag körde dit (20 mil enkel resa) och deras mek provkörde. Han sa att det var missljud från växellåda eller koppling. Jag fick en tid för att lämna in mc:n. 

Det aktuella datumet körde jag mc:n till Kumla där jag lämnade den. En kompis åkte med med min bil för att jag skulle kunna komma hem.

 

Någon dag senare meddelades att mc var klar för avhämtning. Jag tog ledigt från jobbet och jag och min sambo körde till Kumla.

Där meddelades att de hade bytt olja i slutväxeln samt i växellådan. De hade också testat mc:n och kommit fram till att det ej finns något fel på den.

Ägaren till firman  uppgav att han hade kört mc:n själv i nästan 3 mil och att det ej finns något fel på den. (Jag hade ställt trip mätaren på 0 då jag lämnade mc:n, den stod på 0 när jag hämtade den också, påtalade aldrig detta)  Han uppgav också att hans mek aldrig sagt att det var något fel på mc:n. 

 

Jag påpekade att jag ville ha ersättning för mina resor som nu var uppe i 120 mil mellan Uppsala och Kumla. Han sade då att jag skulle betala för oljebytet som gjorts på mc:n trots att det ej varit fel på den.

 

Jag slapp betala olje bytet och körde hem min mc med samma oljud som tidigare.

 

Jag lämnade mc:n till Bavaria Mc i Solna. En av deras mc  tekniker använde min mc för att köra hem och åter till arbetet. Detta för att lättare kunna göra en bedömning om mc:n. Han uppgav muntligen efter provkörningen att mc:n är att jämnställa med en “slutkörd busbil”. Han sade att det första han märkte var att kopplingen ej tar som den skall. Det uppstår ett klonkande ljus då man släpper gasen vid motorvägsfart. Det är onormala vibrationer i fotpinnarna. Han tyckte att mc:n verkar slutkörd.

 

Bavaria i Solna dokumenterade bristerna och jag skickade utlåtandet om motorcykeln till Carlbarks. Med vändande post fick jag svar från Carlbarks att det "finns inget fel på motorcykeln". 

 

Enligt Bavaria vore det bästa om Carlbarks köpte tillbaka mc:n vilket jag också ville att de gjorde. Efter en tid skrev jag ett mail till BMW Sverige där jag påtalade mitt dilemma. Detta resulterade i att jag utan kostnad fick motorcykeln reparerad på dåvarande Bavaria i Stockholm. De bytte växellåda , koppling samt slutväxeln helt utan kostnad för mig. Motorcykeln gick därefter perfekt. . Jag vill varna andra för Carlbarks som enligt mig är en riktigt oseriöst företag. 

 

 

 

 

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2806 - Datum: Thu, 23 Jul 2015

Kommentarer

Comments are closed.