Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Bil-bat-och-motor » Oseriös service

Oseriös service

Webbadress: http://
Företagsnamn: Möller Bil
Var hände det: I Västerås
Namn på produkt / tjänst: Bilservice
Värde på förlust (kr): 4900

Skribent: Simeon

Fick problem med att starta bilen. Vände mig till märkesverkstaden för WV, Möller, i Västerås. En mekaniker koppla in datorn och konstaterade snabbt att styrkortet var trasigt. Vände mig till verkstadens receptions som noterade mig för inlämning av bilen om 2 veckor! Fick skriva på ett papper om att felsökning kunde kosta mellan 500 och 2500 kronor. Denna felsökning hade de ju


redan gjort. Tid högst 15 minuter.


Lämnade in bilen på avtalat tid och blev uppringd av en dam som meddelade att styrdonet måste bytas ut mot ett nytt och det skulle kosta mella 16 000 och 20 000 kronor.


Jag blev förbannad och åkte till verkstaden och  hämtade hem bilen med hjälp av bärgare. Fick betala 2000 i "felsökningsavgift. Bärgaren kostade 1 900.


Väl hemma satte jag mig vid datorn och googlade på problemet. Jodå det finns ett antal företag som reparerar styrdon. Kontaktade en i Svedala. Monterade ur styrdonet och postade den. Efter 4 dagar kom det tillbaka. Kopplade in det och bilen startade direkt. Fick släcka ett antal felkoder men sedan OK. De tog dryga 4000 för jobbet.


Jag anser att Möller Bil bedrager sina kunder. Först tar de betalt för en enkel felsökning med att alldeles för högt pris. 600 kronor hade varit lagom. Sedan erbjuder de inte reparation av enheten trots att de bör vara väl medvetna om att denna möjlighet finns.


Hade jag inte varit så korkad att jag lämnat bilen i Möller Bils händer så hade jag kunnat fixa problemet själv för dryga fyratusen i stället för de 20 000 som bilfirman ville debitera.


Detta är närmast försök till bedrägeri.


 


 

Lägg till bild

Om skribenten

Van vid bilar och kan fixa en del.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1500 - Datum: Fri, 22 Jan 2016

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.