Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Ej-reklam


Det enklaste sättet för att slippa att få hem reklam i brevlådan, är helt enkelt säta upp en lapp på dörren med texten "ej reklam tack!". Detta stoppar det mesta av reklamen, dock inte allt. Det finns  en del som inte går under reklam och som kräver vidare åtgärder se nedan.

Här har vi samlat det som vi får hem men som inte går under reklam samt hur man går tillväga för att stoppa detta:

Telefonkatalogen gulasidorna

Miljömedveten och trött på att få telefonkatalogen gulasidorna hem till dörren varje år, och som dessutom bara blir liggande där? Nu går det nu att avbeställa telefonkatalogen gulasidorna. Avbeställningen görs på http://www.enirosverige.se/avbeställ
Detta alternativ gäller än så länge endast för villaägare. För dem som bor i hyres- eller bostadsrätt hämtar Posten automatiskt tillbaka eventuellt överblivna kataloger i trappuppgången efter cirka två veckor och delar ut dem på andra platser.

OBS! Förutom telefonnummer till företag och hushåll, samt uppdaterade kartor, innehåller telefonkatalogen viktigt samhällsinformation: till exempel nödnummer från SOS Alarm, krisinformation, hälso- och sjukvårdsinformation från landstinget samt kommuninformation om till exempel offentlig service.

Metrobostad

Tidningen metrobostad delas ut av Posten och går ej under reklam. För att ej få hem tidningen krävs att man sätter upp en lapp på dörren med texten"ej metro bostad tack!". Det räcker alltså inte enbart med ej reklam lappen.

DN bostad

För att slippa att få hem DN bostad i brevlådan ska man maila dem på denna adress: bostadnej@dn.se