Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Ekonomi och juridik

Ekonomi och juridik Articles

1: Klarna blåser kunderna

Det är andra gången Klarna skickar en faktura till Inkasso (sitt eget bolag) utanatt jag fått påminnelse. Och de bara beklagar att det måste ha kommit bort på posten.Hur kan detta hända samma..


2: visia inkasso juridik ab

Visia inkasso juredik ab är ett in kasso företag som ligger i Malmö. För fyra år sedan bråkade vi med att försöka säga upp ett avtal med då varande intenettjänsten Speedcom Sverige AB som..


3: En kriminell trio försöker lura äldre

Nordiska Spel Network SRL, som säljer Superspelet, saknar tillstånd för sin verksamhet i Sverige enligt Lotteriinspektionen som också polisanmält personer bakom företaget.  Genom..


4: Varning för bluff skatteåterbäring

  Varning för bluffmail gällande återbäring från Skatteverket. Det står att du fått återbäring. De vill att du ska klicka på en länk där de vill att du fyller i dina..


5: Varning för Solna Invest

Vi lämnade alla verifikationer för att få hjälp med bokföringen för 2012 av vårt lilla bolag. Det rörde sig om ca 60 verifikationer, där alla var insatta prydligt i en pärm. När vi fick..


6: Varning för lån från Sterling Financial Service och Judith Bernand

Jag varnar alla för detta bolag och denna person. Jag letade efter ett billigt lån till endast 3 % ränat från Judith Bernand som sa att hon arbetade för Sterling Financial service. JDem..


7: Låna inte pengar Från Churchill Finance, England

Jag antog ett erbjudande om ett lån till  3% ränta av Churchill Finance i England, och ombasds då att betala till privatperson James Barry som tillhörde Churchill Finance via Western Union, och..


8: sms-guld

valde sälja mitt guld till sms-guld,lovade snabb betalning o bra priser per gram på sin hemsida.Vill bara varna alla att inte skicka sitt guld till dom,lovar inte på långa vägar vad dom..


9: Varning för Företagsinfo.eu

Företagsinfo.eu ringer upp företagare och säger att de förstått att man inte vill vara med på deras sida längre men ber en att bekräfta detta genom att svara ok på ett mail de skickar. I..


10: Qvarsebo Consulting AB!

Dessa har skickat först en bluff faktura på "Aktuell varningslista, SMS, Rapport, bestridning fakt" och vill ha 1883:- för detta! Jag blir heligt förbannad på sånt här, jag har nog att göra..


11: Varning för bluffaktura från Samviq

Vill varna för Samviq Aktiebolag som skickar ut bluffakturor. Vid första anblicken ser det ut som en vanlig faktura men i finstilt står det att det är ett erbjudande och att betalningsskyldighet..


12: SMSGULD

Detta är ett av de sämsta företagen jag varit i kontakt med. Fyra bankdagar innan pengarna betalas ut? Ja eller hur. Stämmer inte alls,läste de hade gett en kommentar..


13: Konsumentverket stämmer Privatio Finans

Konsumentverket stämmer Privatio Finans tidigare GPDS ekonom. MTM Trading har på ett otillbörligt vis sålt bantningspreparat och tandblekningsprodukter på bland annat Facebook. Därefter har de..


14: Skicka pengar till afrika

På deras hemsida gör detta företag reklam för att de är ett mycket bra alternativ till att skicka pengar till utlandet. Deras reklam är att det kostar bara 70kr att..


15: Se upp med falska mail riktade mot Swedbank kunder

Varning för falska mejl riktade mot Swedbank kunder. Mejlen innehåller information om att användarens bankkonto har begränsats, samt en länk. Klickar man på..


16: Enkla elbolaget

Jag har mottagit en felaktigt uträknad ränta från 2009 på 31,75 kr från Visma (Enkla Elbolaget)! Alltså en ränta som rätt uträknad i så fall..


17: Varning för Eurotradeforum.com - Montenor Communications AB

Varning för Montenor Communications AB. Nätskojare som skickar ut vad som vid första anblicken verkar vara en avbeställning men  som i själva verket är en beställning på annonsutrymme i..


18: Varning för Comet Consular Service

Förra månade skulle jag få ett intyg vidimerat av notarius publicus! Det kostar normalt hos en advokatbyro 350kr när jag skulle hämta intyget hos Comet Consular Service..


19: Bluff företag MTMTrading, GPDS& Paysolution

Jag vill varna alla om detta bluff företag!! Jag beställde tab 2010 och fick tab hemskickade på nytt även jag har avbokat,tab har returnerades med detsamma men fick räkning..


20: Faktura från PitaCassi?

Jag fick i slutet av förra veckan en faktura i brevlådan från "PitaCassi", ett bolag som är registrerat i Slovakien. Fakturan påstår att jag, den 25/1 ska ha..


21: MTM Trading, GPDS och Pay Solution

  1) Påminnelse ankom okänd köp 2) Fick efter hårt arbete veta att det var tandblekning 3) Inkassokrav ankom 99 kr var nu 309 kr 4) Gjorde polisanmälan, kontaktade..


22: Redux bantingstablett

Företaget vid namn MTM Trading,GPDS Internet Retailing AB och Pay Solutions PS AB "jobbar" tillsammans eller?De ha fortsätt skicka tabletter till mig med bluffakuror med "pay..


23: Ro Bygg & Säkerhet

Fick årets bluff faktura, eller rättare sagt "erbjudande" om man skall vara korrekt. Och det är massor som fått denna faktura sista dagarna. Med ett orgnr:som leder..


24: WAPLOTTO Forts II

Waplotto bedragare använder banksystemet för att driva in pengar med sina falska fakturor!! Jag ringde igår till BG och frågade -hur kan det komma sig att bedragare skall..


25: WAPLOTTO Forts

Idag den 12 /8 fick jag SMS till mobilen som informera mig att det första inkasso ärenden har skickas, och uppmannar mig att betala 498:- innan den 20/8 då kan jag säga upp mitt ..


26: Om WAPLOTTO

WAPLOTTOS Bluffakturor skall betalas till BG 5483-4593 som går till FASTGHETSINV ISKÅNE AB Org Nr 556668-4212 BOX 21017 20021  MALMÖ Och till JESSICA CARMELLA MARTINSSON Pers Nr ..


27: WAPLOTTO IGEN!!

Hej igen!! Jag fick ett SMS i mobilen igår från WAPLOTTO som uppmannade mig att gå in på deras hemsida för att delta i Millionlotteriet!!! Idag när jag kom hem hittade jag ett brev..


28: Waplotto.net

  Företaget bakom tjänsten skickar ut fakturor om 399 kr till mobilanvändare för påstådda andelar i europeiska lottorader. De som inte "omgående" betalar riskerar att binda..


29: blufflotteri

HEJ.fick ett sms den 26/5 på kvällen om ett lotteri som jag klickade bort,i dag fick jag en faktura på 399:-som ska betalas omg.har haft kontakt med polis som rek mig att ta kopia på..


30: WAPLOTTO

Hej!! Jag fick igår en Hotfull faktura på 399 :-kronor som jag skulle betala OMGÅENDE!! Annars de skulle debitera mig 5187:- kronor förAndelar i deras Lotteri som jag har..


31: klarna ab

Klarna är ett företag som erbjuder sina kunden räntefri avbetalning upp till 50 000 i olika välkända butiker så som, dustin, resia, naturkompaniet, onoff och många andra stora butiker. Det du..


32: Notarius i Borås

Vi är två personer skulle köpa fastighet i Estland. Eftersom vi inte kunde åka samtidigt behövde jag en fullmakt från min vän för att vi skulle kunna slutföra affären i Tallinn. Denna..


33: Varning för naringslivsregistret.se/Varimex AB

    Varning för ännu en katalogskojare. Blufföretaget heter Varimex AB och är de som står bakom naringslivsregistret.se Företaget luras med inspelningsorder..


34: Betalningsanmodan

55701 Kontorsmaterial Miljökoncentrat


35: Bluff faktura Kontorgrossisten

En faktura ramlade ner hemma i fredags från ett bolag som heter Kontorgrossisten- efter en enkel sökning på nätet fann jag det jag trodde - en företag med massor av träffar på ordet..


36: PPM rådgivning

PPM rådgivning ringde en person som är sjukskriven för sina nerver och äter medicin för detta. Personen förstod inte vad hon svarade på och blev på så vis medlem i 3 år och skulle betala..


37: PPM rådgivning - går ej att avsluta

De ringer och ber dig prova tjänsten i 14 dagar, om du då inte avslutar tjänsten därefter. Jag gjorde en miss och missade deras sista dag, skickade ett mail och sa att tjänsten var inget..


38: EasyCredit.se

Tanken kan vara så lätt att ta ett lån och frestande för många denna tid, och speciellt när man inte behöver några inkomster..


39: Varning för Svenskahalsoinstitutet.com

Bluffbolaget svenska hälsoinstitutet (www.svenskahalsoinstitutet.com) skickar ut erbjudanden utformat som en faktura gällande läkemedel till olika företag. De har utlämnat..


40: BTR Text och Redovisning

Har oförskämt misskött sitt arbete. Gjort fel i redovisning som behövts korrigeras i oändlighet inför bokslut. Underbemannad så att man får vänta för lång tid på allting. Vi har haft 3..


41: Svenska Eken

Jag gick med i Svenska Eken för ett par år sen då jag trodde det gick att få hjälp av dem då betalningar från kunder uteblev. Men det skulle inte gå av olika anledningar, ålder på..


42: Varning för Kontorsgrossisten AB

Varning för Kontorsgrossisten AB  som med tillhörande domän kontorsgrossisten.com skickar ut "erbjudande" som ser ut som en vanlig faktura till..


43: Vardagsjuridik(frågor/svar)

  Testa dina kunskaper i vardagsjuridik. Klicka på länken nedan www.svartlista.se/skola-del-1.html


44: Bluff-faktura

Blivit uppringd av ett företag som utger sig från att vara "Lokaldelen". Han vill uppdatera uppgifterna för nästa års utgåva. Jag ber om att få samma som tidigare år. Får ett fax..


45: bindande avtal

Jag har bara ett muntligt avtal och inget skriftligt avtal kanske surt vem vet. Jag har fått en uppsägning av ett avtal men som aldrig har funnits säger personen som ej vill betala. Finns..


46: Vad skall man göra

Har haft ett uppdrag från en person som har tre företag. Han har ett företag som finns i Sverige och två företag i Tyskland. Men nu har han strulat med betalningarna :( Jag har skickat..


47: Swedbank sätter p för fria bankomatutag

I samband med att ett nytt EU direktiv SEPA (Single Euro Payments Area) införs passar Swedbank på att införa en betalningsfunktion för samtliga..


48: Varning för telefonförsäljare på gator och torg!

Många har hört av sig till Konsumentombudsmannen då de känt sig lurade av gatuförsäljare. Det har så gått som uteslutande gällt försäljning..


49: Fondbluffen

Storbankerna kritiseras för sina höga förvaltningsavgifter samt för att de använt sig av 2 jämförelseindex eller dubbel bokföring gentemot sina..


50: Advokatjouren

Svartlista har testat Advokatjouren. Advokatsamfundet erbjuder genom Advokatjouren 15 minuters gratis konsultation runt om i landet för hur man ska gå vidare i sitt..