Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Ekonomi-och-juridik » En kriminell trio försöker lura äldre

En kriminell trio försöker lura äldre

Webbadress: http://https://www.superspelet.com/
Företagsnamn: Superspelet (Nordiska Spel Network SRL)
Var hände det: Telefonförsäljning 2015-10-07
Namn på produkt / tjänst: Superspelet
Värde på förlust (kr): 2500-7500

Skribent: larsot

Nordiska Spel Network SRL, som säljer Superspelet, saknar tillstånd för sin verksamhet i Sverige enligt Lotteriinspektionen som också polisanmält personer bakom företaget.  Genom telefonförsäljning säljer man en produkt - 4 månaders abonnemang på lotter som sammantaget uppges ge en chans på minst 90% att vinna 100.000 kr och en garanterad vinst på 2000 kr - till ett pris på 578 kr per månad.  Företaget uppger sig har ett speltillstånd i Costa Rica, vilket Lotteriinspektionen inte godkänner för utövande av spel här i landet.


I sin presentation uppger NordiskaSpel "Efter samtalet skickas det hem en bekräftelse på köpet. Väljer kunden att ångra sig så tillämpas det självklart en 14 dagars ångerrätt på alla köp."


I bekräftelsen uppges ett icke giltigt telefonnummer men man kan på olika sätt få fram e-postadressen, support@superspelet.com, dit annullering skickades dagen efter säljsamtalet.   NordiskaSpel har emellertid inte hörsammat annulleringen utan omgående lämnat ärendet vidare till Paylevo AB (nr 2 i trion) som överlåtit fordran i sin tur till den engelska kumpanen, Paylevo UK Ltd., som uppenbarligen tar över och lämnar konsumentkredit (30 dagar/månatlig faktura) efter att ha tagit en kreditupplysning på kunden.  Det är dock Paylevo AB som tagit kreditupplysningen på kunden.


Märkligt nog har Paylevo AB samma adress som Superspelet, Mäster Samuelsgatan 42 i Stockholm.  Man anar kopplingen.  Paylevos verksamnhet har granskats av Finansinspektionen (FI), som funnit att detta bolags verksamhet bedrivs utan tillstånd vad gäller konsumentkrediter. I ett beslut 2015-11-17 förelägger FI företaget Paylevo AB att omedelbart upphöra med sina konsumentkrediter vid ett vite på 50.000 kr per månad.


Men Paylevo fortsätter oförtrutet att kräva betalningar från sina ”kunder” och har så långt (2016-01-18, samtal med FI) inte betalt en krona i vite. Tvärtom har man anlitat ett indrivningsföretag, OpusCapita Kredithanterarna AB (nr 3 i trion), att försöka skrämma in de falska fordringarna. Det senare företaget har genom ett uppköp nyligen av det förmodligen seriösa finskägda företaget OpusCapita, skaffat sig en lite renare fasad. Inte desto mindre betjänar Kredithanterarna AB uppenbarligen bedragare och sällar sig därmed till nämnda trio.


Andra namn på de produkter som bedragarna på NordiskaSpel marknadsför, utöver Superspelet, är Garantispelet, och Europaspelet. Sistnämnda produkt har återigen börjat säljas här i landet. VI VARNAR FÖR DESSA PRODUKTER !    En av herrarna bakom Superspelet är Alexander Schmidt, se bild nedan.

Lägg till bild

Om skribenten

Skribenten har råkat ut för beskrivna telefon-"försäljniung" 2015-10-07 och annullerat affären dagen efter, väl inom ångertiden på 14 dagar.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2445 - Datum: Tue, 19 Jan 2016

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.