Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Ekonomi-och-juridik » MTM Trading, GPDS och Pay Solution

MTM Trading, GPDS och Pay Solution

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Anne

 


1) Påminnelse ankom okänd köp


2) Fick efter hårt arbete veta att det var tandblekning


3) Inkassokrav ankom 99 kr var nu 309 kr


4) Gjorde polisanmälan, kontaktade konsumentvägledare


5) Paket ankom med Redux + faktura ej beställd


6) Bestridit alla krav till MTM, GPDS och Pay Solution


7) Hotfullt mail ankom från Pay Solution


8)Underrättelse från polisen - förundersökning inleds ej ????


9) Kontaktat polisen igen


10) Gör nu en ny polisanmälan, med bl.a utskrifter från dialog på denna sidan.


Är det riktigt att skicka Redux-tabletterna tillbaka till boxadressen med mottagarbevis?

Vad krävs mer, den påstådda skulden är nu uppe i 1500 kr.


 

Lägg till bild

Om skribenten

Jag är van datoranvändare, vet att jag aldrig registrerar namn och personnummer utan att läsa villkoren noga.

Dessa två påstådda produkter är helt ointressanta för mig.

Bestrider krav

Förstår inte varför Polisen avfärdar detta!

Vänliga hälsningat


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 9922 - Datum: Mon, 3 Jan 2011

Kommentarer


 1. Jag har gått med i gruppen för jag tillhör skaran som blivit lurad.
  Har fått ett mail som flera har fått att ärendet är avslutat men om det kommer mera behöver jag stöd!
  Har även lagt ut info på Facebook till alla mina vänner och länkat till denna hemsida så att det kasnke hindrar någon från att bli lika lurad som vi...
  Svara

 2. Uppmanar alla att gå med i facebook gruppen "Stoppa bluffföretaget MTM trading". Det är en sluten grupp och man kan prata "fritt". Pågår mycket jobb för att stoppa dessa killar(naturligtvis!)
  Svara

 3. Jag har haft exakt samma situation som alla andra, jag gjorde också kontaktad policen och polisanmält hella situation, jag fick till och med dem hotande brev att jag skulle betala till och med på en helg. allt var så konstig, för att dem ville ha betald av en produkt som jag hade inte fått och, jag ville inte ha. Vad mer vet Ni om den hör företag som lurar folk? jag skulle bli jätte glad om man kan lösa den här problem .. om Ni alla andra vet mer.. hoppas att vi kan hjälpa oss varandra mot den här bluff..
  Svara

 4. Hela min helg förstörd!Fick ionkassobrev från detta vidriga företag i dag!Jag kommer polisanmäla om dom inte drar tillbaka inkassokravet och har även kontakter inom polisen,hoppas att ni läser detta GPDS INTRENET TRADING!
  Svara

 5. Jag har varit med om precis det som de flesta av er beskriver, och nu har ett "nytt" företag hotat mig med stämningsansökan om jag inte betalar dem 1800(!)kronor för något som jag inte beställt och inte heller fått per post!
  Har precis polisanmält alla fyra företagen som trakasserat mig sedan den 23/12. MTM Trading, Pay inkasso, GPDS ekonomi och ny det nya Iqsis.se.
  ANMÄL om ni själva varit med om dessa skojare-kanske kan vi hjälpa några av de stackare som betalar i ren förskräckelse! Att ingen kan få stopp på dessa bluffmakare!! Hoppas Polismyndigheten ser allvaret i dessa hotelser och hjälper oss alla!
  Mariel
  Svara

 6. Nu 30 min. efter jag har pratat med Jonas K. har jag fått svar.Dem har "granskat"mitt ärende och min retur/ånger inkom i tid och enligt lag har jag 14 dagars ångerrätt på första leveransen som jag nyttjat.Mitt ärende är återkallat och dem ber om ursäkt för att dem inte upptäkt detta tidigare.Jag har inte något aktivt ärende hos dem.Skulle jag få någon faktura eller krav kan jag bortse från detta.Så stå på er och kräv era rättigheter.Jag önskar er alla LYCKA TILL!!!!
  Svara

 7. Jag har precis pratat med Jonas Karlsson.Har ringt 08-55776026 och krävt att prata med honom.Har lämnat min tl.nr och fem minuter senare ringde han mig.Han försökte prata omkull mig.Och jag har varit verkligt otrevlig,men jag är rätt förbannat,ärligt talat.Enligt honom är företaget registrerad utomlands.Detta medgav han när jag ville ha deras besök adress.Men det finns ett EU Konsumentverk också sa jag.Så tveka inte.Ring honom och ställ honom mot vägen.Vi måste säga vad vi tycker om det hela.
  Svara

 8. Det nya tl. nr. till GPDS-ekonomi är 08-55776026.Den gammla nr. var 08-55119634 och gick till GPDS Internet Retailing AB.Enligt tel svararen har dem avslutat samarbetet med MTMTRADING.VI MÅSTE BARA KOMMA ÅT DEM!!!!
  Svara

 9. Enligt dagens Metro granskar Konsumentverket MTM trading då de fått in lavinartat antal anmälningar på företaget!
  Svara

 10. Efter månader med mail fram och tillbaka till MTM trading international så har jag ytterligare en gång blivit hotad med domstol!!!! Jag anmäler dem igen så får polisen göra nåt denna gång, det måste bli ett stopp för detta bluff företag!!!!
  Svara

 11. hej alihopa, jag har fått tag i GPDS-ekonomi riktiga telefon nummer. jag hade fått en faktura av dem och den tel nummer som dom har i fakturan dom svarar aldrig. jag har fått också påminelse av dom med en annan nummer som inte svarar heller. men nu jag har fått den riktiga nummret av GPDS-ekonomi från inkasso och det är:0855119634. jag har samma problem som ni, och kanske ni vill också veta det riktiga numret för att ringa dom och veta vad dom sysslar med. lycka till alla
  Svara

 12. jag har också råkat ut för samma bluffföretag MTM Trading. bestrider alla fakturor hoppas att alla anmäler dom till KO o polis. .majsan.
  Svara

 13. Samma här !
  Jag har även blivit lurad, av nämnda företag, går gärna med er om vi tillsammans bestrider kraven.
  Fått Inkassokrav, kravbrev påminnelser.
  Jag tänker INTE betala !!
  Har mailat idag till Jonas, !
  Som alla ni andra , försökte nå dem efter första leveransen, då jag blev sjuk av Redux, men naturligtvis fanns det ingen som svarade.
  Numret existerar förmodligen inte,
  Så Jonas om du läser detta, kolla in din mailbox !!!!!!!!!!!!!!!
  Förväntar mig en avskrivning av kraven.
  Andra försändelsen skickade jag tillbaks, eftersom jag inte ville ha den.Trots detta så får man inkassokrav.......
  USCH för alla oseriösa företag.
  Har anmält till KO !
  Kommer att polisanmäla om det inte händer något !!!
  Svara

 14. jag har fått en inkassobrev från pay solution men tänker inte betala för att de fick varan tillbaka. Jag ger aldrig upp så de får hålla på hur länge som helst. Jag åker dit om det krävs. Fann att de håller på.
  Svara

 15. Har fått brev från Payinkasso idag för paket jag inte beställt av mtm trading och har polisanmält detta. Tänker inte betala.
  Svara

 16. historien fortsätter för min del, inga svar per mail från gpds eller mtm trading men efter LÅÅÅNG tid från pay solutions! de svarade bara de återkommer för ska kolla upp detta med gpds och mtm....
  fick öven en till påminnelse idag på en av fakturorna..
  tänker ej betala!

  Svara

 17. Huy då, jag har samma problem,Jag tänker ej betala ngt till dessa då jag känner mig blåst! Gratis= kostar 0 kr! Sedan ingen info om hur man avbeställer nästa pket + ingen info heller att fler paket skulle komma och kostnaden för dessa!! och jag maila till alla adressen, idag jag kan inte tillbaka svara.  Svara

 18. Jag har nu fått svar från MTM Trading så här:
  Hej,

  Samtliga av dina ärenden är återkallade.

  Med Vänlig Hälsning/
  MTM Support
  Johanna Strömberg

  Så fortsätt bestrida alla fakturor, fortsätt tjaffsa så kommer ni förhoppningsvis slippa allt detta.

  Kram Jennifer
  Svara

 19. Jag är en som sitter i samma sits som er,jag har just fått min andra påminnelse på 800 kr har skickat en massa mail,skrivit att jag har skickat tillbaka paketet och vill gå ur som kund hos dom,men vad jag inte fattar är varför om nu ett inkassoföretag har köpt upp min faktura som jag inte har betalt,varför kan jag då inte kontakta dom ?om dom nu med är en stor bluff hur kan då dom kräva oss på pengar och tro att vi ska betala dom det ?jag skiter i om det är tusentals kronor att betala,jag skickar mail till den adress som står angivet på fakturan,att jag har skickat tillbaka paketet och vill gå ur,att polisanmäla verkar ju inte fungera i alla fall.
  Jag har gjort vad jag kan dvs jag har kontaktat företaget och jag har inga tabletter hemma.
  Svara

 20. VI HAR GÅTT VIDARE MED DET JÄVLA FÖRETAG DOM HAR LEKT MED FEL PERSON HÄR
  Svara

 21. Jag känner mig så dum verkligen att jag har gått med deras reklam på facebook och beställt den såkallade grattis provapå redux tabletterna. Jag tänkte inte ens tanken på att man binder sig på nåt viss. Jag har fått fler tabletter före julsom jag skickade iväg på en gång o sket på att betala. Idag har jag fått påminnelse på fakturan men jag tänker inte betala. Jag har mailat både till MTM trading o gpds att jag inte tänkte betala.Den som svarade på mailet var johanna nåt. Jag sa till henne att jag ska både polisanmäla de o kommer aldrig att betala. jag ska ringa till posten att jag inte vill ha paket från mtm trding. Förresten fick jag ont i magen av tabletterna efter typ två dagar slutade jag använde. Jag tror att den här johanna och jonas eller vad han än hette har tillsammans bildat det här bedrägeri nätverket. ge inte upp. de kan inte göra nått
  Svara

 22. Jag har också Gått i samma fälla som alla ni andra. Så nu blir det till att gå till både konsumetombudsmannen i min kommun och till polisen. Nu tänker jag inte betala deras fakturor något mera. Jag beställde också välkommst paketet över facebook nu får det vara slut på detta. Jag har även fått bivärkningar som jag läst här vad ni andra har skrivit. Kliar på kroppen och har även ont i magen samt hjärtat hoppar till ibland.
  Svara

 23. Har råkat ut för samma sak och tänker inte betala dom. men glöm inte att polisanmäla dom och bestrida fakturorna. sedan är det inte helt fel att ringa till kronofogde myndigheten och tala om vad du har råkat ut för och konsumentombudsmannen i din komun. Lycka till vi är många som kämpar emot dessa.
  Svara

 24. Hej alla!
  Jag fick idag med posten 3 fakturor + ett paket (ej öppnat paketen än). Jag var en av dem som på facebook gick med på att testa gratis så 1:a paketet kom ju snabbt givetvis men endats med ett papper från MTM, ej info om medlet, ej info om hur man avbeställde nästa paket, ingen faktura (och det var ju rätt pga den var gratis enl annonsen på facebook)

  IDAG 110107 får jag 3 fakturor + ett paket till. Paketet från MTM ej öppnat än o vet ej om jag ska eller ej, fakturorna 99 kr sedan en påminnelsefakt på 99 kr + 50 kr påminnelseavg, och 3:e fakt 747 kr och den på 747 ska betalas idag senast.

  Jag mailade nyss till gpdsekonomi så får se vad de säger.

  Hur gör jag???? Jag tänker INTE betala några 747 + 149 KR + sedan antagl dröjsmålsränta osv.
  Hade 99 kr fakt kommit som den ska dvs i tid, skriven enl brevet 6 dec 2010, men fick den idag! Nästa fakt 747 kr är skriven 24 dec 2010 och fick den även idag. Påminnelsen på 99 kr som är uppe i 149 kr är skriven den 28 dec 2010.

  Fakt 99 kr skulle vara betald senast 20 dec.
  Fakt 149 kr (inkasso) skulle vara betald 110102.
  Fakt nr 3 747 kr skall vara betald senast idag dvs 110107.

  HJÄLP MIG!

  Jag tänker ej betala ngt till dessa då jag känner mig blåst! Gratis= kostar 0 kr! Sedan ingen info om hur man avbeställer nästa pket + ingen info heller att fler paket skulle komma och kostnaden för dessa!!

  MVH

  Jenny
  MAILA MIG ishest78@hotmail.com
  Svara

 25. Till alla som har problem med MTM Trading eller andra bluff-företag

  Om ni får fakturor på produkter eller abonnemang som beställt måste ni skriva till företaget, via post eller e-post, och bestrida fakturan. Det räcker att skriva att fakturan bestrids t.ex. på grund av att avtal saknas. Om ni har bestritt fakturan har inkassoföretaget inte rätt att ta ut en avgift. Detta medför att inget inkassoföretag kommer att vilja köpa fakturan av bluff-företaget. Skulle bluff-företaget ändå sälja fakturan till inkasso är det bara att höra av sig till inkassoföretaget och säga att fakturan är bestridd (ni kan ju visa detta eftersom att ni har en kopia på e-posten i er utkorg eller har tagit en kopia på det vanliga brev ni skickade). Sannolikt kommer då inkassoföretag att stryka fakturan då de inte kommer att dra en sådan sak till domstol.

  När bluff-företaget hotar med inkasso och domstol kan ni alltså sitta lugna i båten om ni har bestritt fakturan (om det inte är en giltig faktura, naturligtvis). De kommer aldrig att driva saken så långt och om de gör de mot all förmodan det har de ju fel och får betala era rättegångskostnader. Var dock beredd på att företaget kommer att skicka fler fakturor med högre påminnelseavgifter.

  Mitt råd är alltså: Betala inte, utan bestrid. Vill ni vara jobbiga kan ni också behålla produkterna då det inte är ert ansvar att skicka tillbaka dem, utan ett företag som skickat produkter till en konsument utan avtal har själva ansvaret för att komma och hämta den. Det kan dock kännas bra att skicka tillbaka produkterna med vändande post. I bestridandet kan det vara bra att nämna att man förväntar sig en bekräftelse på att fakturan makulerats samt att företaget kan vänta sig en anmälan till Konsumentombudsmannen (KO) samt en polisanmälan för det fall att de inte rättar sig.

  I övrigt är mitt råd att så fort man över huvud taget överväger att beställa något på nätet (särskilt medicinska produkter) måste man först göra grundliga efterforskningar om företaget och produkten i fråga. Denna gång hade varit mycket enkelt att hitta information om att MTM Trading är ett orseriöst företag, nämnligen genom att googla MTM Trading och läsa det första som kommer upp. Vidare kan alla utgå från att medicinska produkter som säljs på andra ställen än svenska eller utländska apotek inte är att rekommendera och sällan hållar vad de lovar.

  Med vänliga hälsningar,

  Erik
  Svara

 26. Jag fick inkassokraven idag, jag sickade tillbaka 2 packet Redux till dem. Vad ska jag göra ? Kan nogån hjälpa mig? Jag går gärna med i grupp.
  Svara

 27. Jag har också varit med om samma sak. Dock var jag dum nog att beställa välkomstprodukten med avsikt att så fort produkt anlänt avanmäla mig.. vilket man skulle ha 14 dagar på sig att göra.
  Fick aldrig någon produkt utan bara en påminnelse faktura plus inkasso krav. Sen har jag fått 2 separata paket med tabletter jag inte vill ha men inte kunnat avsäga mig. Har skickat tillbaka paketen till avsändaradressen (Vilket i MTMs fall var 2 olika, 1 var en box adress i stockholm och den 2a en vanlig adress i göteborg.) Jag skickade det rekomenderat så att jag kan kolla om de har hämtat ut paketen. Jag skickade den 28 december och de har ännu inte hämtat ut det. Jag går jätte gärna ihop med andra som varit med om detta och polisanmäler eller kanske söker oss till Aftonbladet eller liknande? Eller kanske Plus?
  Maila mig om ni vill göra något. Tillsammans är vi starkare. jennifer.melin@gmail.com
  Svara

 28. Till alla som har hamnat med mtm trading. jag har också blivit blåst på de här. vill ni gå med allihopa och bestridea detta ???
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.