Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Varning för Svea-Bergs El & Entreprenad

Varning för Svea-Bergs El & Entreprenad

Webbadress: http://www.sveabergs.se/
Företagsnamn: Svea-Bergs El & Entreprenad
Var hände det: Nynäshamn
Namn på produkt / tjänst: Dränering
Värde på förlust (kr): 194 000:-

Skribent: johlar

Sommaren 2014 köpte jag ett hus i Nynäshamn. Senare på hösten upptäcktes att det behövdes dräneras runt huset så i februari/mars 2015 så började jag plocka in offerter och en av de som visade sitt intresse var Sveabergs entreprenad.


Vi bestämde möte varpå han kom hit för att räkna på eventullet jobb och återkomma med en offert. Några dagar senare mottog jag en offert från Sveaberg och allt verkade bra. I offerten framgick det även att när han mottagit en påskriven offert så skulle han återkomma för att upprätta ett Hantverkarformulär och det är nu han börjar mygla. Han har aldrig tänkt att använda den ursprungliga offerten utan när han kom med detta formulär så valde han helt enkelt att strunta i offerten och det fasta pris vi kommit överens om utan istället går han bakom ryggen på en och skapar ett nytt avtal där priset är löpande och det blir mycket dyrare istället för det fasta som han lämnade i offerten vilket jag inte märkte då.


Den 1/4-2015 påbörjade Sveaberg jobbet som var planerat att ta 30 dagar.


Han jobbade med dräneringen till och från fram tills den 18/5-2015 då han var tvungen att åka på ett annat jobb som han tydligen hade inbokat. Han var sedan borta till den 6/7-2015 dvs mer en 1 ½månad innan han återkom för att köra fram till den 16/7-2015.


Efter att jag varken sett eller hört av honom efter hans andra besök trots att arbetet inte är 100% klart samt att han har varit fräck att fakturera 2 gånger, en efter varje besök så bestämde jag mig för att ta hit en oberoende besiktningsman för att kontrollera det som gjorts samt få en kostnadsuppskattning. Besiktningen ledde till en hel del synpunkter och både jag och besiktningmannen försökte kontakta Sveaberg då han inte var närvarande så han kunde få förklara varför det blivit så dyrt osv men även denna gång valde han att helt ignorera.


Jag såg då ingen annan utväg en att anmäla honom till Allmäna reklamationsnämnden och det var nu lögnerna började från hans sida.


Att arbetet inte var färdigt hävda att berodde på mig då jag valt att avsluta arbetet via ett mail jag skicka till honom i augusti. Vidare hade jag beställt massa extra arbeten. Det enda extra arbete som tillkommit och som inte stod med i offerten var att det tillkom dränering av husets framsida. Men det var allt annars var det bara massa påhitt från hans sida.


Efter några skrivelser i ARN så kom de nu med sitt beslut och tyvärr så blev det till hans fördel. Han lyckades få igenom sitt påhittade avtal tack vare att det innehöll bådas namnteckning istället för offerten där det bara fanns plats för min underskrift.


Vill i och med detta verkligen varna för denna skojare och hans hantverkarformulär. Ge honom inte chansen att komma med detta formulär och på så sätt kan hitta på ett nytt avtal utan håll dig till offerten han lämna från början

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1154 - Datum: Sat, 2 Jul 2016

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.