Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Energibolaget i Sverige

Energibolaget i Sverige

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: MisanW

Energibolaget i Sverige är på gång igen...


Blev uppringd på mobilen av trevlig säljare, nr: 031-7800721
De erbjöd mig ett kanonavtal på el, utan vare sig bindningstid, fakturaavgift mm mm. Googlade namnet samtidigt som jag pratade med honom i telefonen och såg snabbt att jag nog hade fog för den illavarslande magkänslan. Sa att jag aldrig hört talas om deras företag och fick svaret att de inte gjorde någon dyr marknadsföring av sig själva, så förmodligen därför...


Tackade vänligt men bestämt nej till deras erbjudande, men blev då genast attackerad med agressiva frågor samt påståendet att jag ju får en gratis månads el av dem. Trots nytt "nej tack" från min sida undrade han om jag då hellre satt och betalade onödigt dyr el och dessutom en massa extra avgifter bla bla. Mitt svar blev att jag är nöjd med min nuvarande leverantör. Då blev säljaren förbannad och slängde på luren i örat på mig.


Professionellt? Nja. Kollade deras sida på FB och skrev även en fråga direkt till dem om varför de kontaktade mig på min privata mobil med säljsamtal (vilket inte ska göras enligt god sed, eller vad det kallas), samt att deras säljare inte accepterade att man tackade nej till erbjudandet utan slängde på luren i örat. Hade inte räknat med svar, men min kommentar raderades inom loppet av nån minut. Finns för övrigt inga kommentarer på sidan som är synliga, annat än deras egna.


Skulle aldrig nappa på detta.


Red.


Fick svar på min FB fråga av deras kundansvarige. Kortfattat att de inte ansåg bemötandet från deras säljare vara speciellt bra och skulle ta det vidare. Sen meddelade dom att de tyckte branschens etiska regler om säljsamtal till mobiltelefon var förlegade och att de hade ett eget register man fick anmäla sig till om man inte ville bli uppringd igen... Bakvända världen. 


 


/Majsan 

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1431 - Datum: Wed, 8 May 2013

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.