Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Fuskbyggare - Ansgar Badrum

Fuskbyggare - Ansgar Badrum

Webbadress: http://http://www.ansgarbadrum.se/
Företagsnamn: Ansgar Badrum
Var hände det: Stockholm
Namn på produkt / tjänst: Badrumsrenoverin
Värde på förlust (kr): 250 000

Skribent: Katjaknas

Vi anlitade ett bolag som kallade sig SM&AL byggentreprenad för cirka 1 år sen för en traditionell badrumsrenovering. 


Vi upptäckte ganska snabbt att dom inte hade kunskap som hantverkare, vi fick ofta Googla fram svar på de olika frågorna vi hade då dom inte kunde svara på våra frågor, alternativt svarade fel. 


Arbetet skulle ta 25-30 arbetsdagar men det var inte ens i närheten av färdigt när de dagarna hade passerat. 


4 månader in i arbetet förstör dom ett rör så omfattande att vår granne under oss får en stor vattenskada och fuktmaskiner sätts in i både hennes och vårt hem i cirka 2 månader. Grannens tak och väggar får också skrapas och målas om medans vi får leva med ett stort hål i vardagsrumsväggen (som öpnnades upp för komma åt det trasiga röret) i över ett halvårs tid. 


Efter den första fuktskadan sker så fel på fel på fel, duschen monteras fel så att fukt kommer in i väggen, golvbrunnen läggs in snett så att golvet blir helt förstört, det läcker från tvättmaskinen. Vattenblandaren är lös och handfatet förstört av något silikonliknande material som inte går att varken tvätta eller skrapa bort etc etc.


Efter 6 månader av rent helvete säger vi till slut åt dom att dom inte får komma innanför våra trösklar något mer, dom förstör mer än dom gör rätt och vi vill häva köpet samt ta dit nya hantverkar som får göra om hela arbetet. Vi tar även dit besiktingsmän som bekräftar det vi misstänkt hela tiden, allt är totalt uppåtväggarna fel gjort och rapporten på alla fel som uppstått under vägen uppgår till 80 punkter!!


Vi väljer att driva detta rättsligt då den jurist vi anlitar övertygar oss om att vi har lagen helt och hållet på vår sida och dom kommer att bli fällda då det så lätt går att bevisa och styrka alla fel. 


Stämningsansökan skickas in till rätten och vi får då tyvärr höra att SM&AL har försatt sig i konkurs och öppnat ett nytt bolag under namnet Ansgar Badrum!


Var verkligen jätte försiktiga med att anlita dom, det är rena rama fuskbyggare! Och över ett år senare står vi fortfarande med en icke fungerande toalett och våra nya hantverkare upptäcker bara fler och fler fel ju längre in på djupet dom går i vår toalett. Rör, väggar, golv, lister, sånt som var helt och rent innan dom kom dit har vi fått byta ut nu och lägga in nytt. 


Och som ni säkert förstår har detta inneburit en väldigt stor kostnad för oss, pengar som vi nu aldrig kommer att få tillbaka då dom valt att stänga ner SM&AL och öppna Ansgar istället!!

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1388 - Datum: Mon, 13 Jun 2016

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.