Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Hus-och-hem » Oseriöst fulspel av Mäklarfirman Valvet

Oseriöst fulspel av Mäklarfirman Valvet

Webbadress: http://http://valvet.se/
Företagsnamn: Valvet Mäklarbyrå - Skåne/Helsingborg/Ängelholm
Var hände det: Båstad
Namn på produkt / tjänst: Mäklarförmedling
Värde på förlust (kr):

Skribent: Tobias

En stark varning till både er som går i säljtankar såväl som i köpestankar av fastighet i Skånetrakten!


Den 17 december 2015 kontaktade jag ansvarig mäklare, Carina, för ett hus som jag och min sambo var intresserade av. Vi förklade att den låg över vår budget och sa att om de kan tänka sig att gå ner till 1.9M så vill vi gärna komma och titta på det. Ett par dagar gick innan Carina återkopplade med svaret att hon inte var i landet utan att hennes kollega, Marie, skulle kontakta mig efter att de pratat med säljarna.


Veckorna går utan att jag hör något från kollegan, så till slut den 28 december 2015 mailar jag in och frågar hur allting går. Den 29 december 2015 återkopplar Marie att säljarna går med på 1,9M och vi bokar visning den 7 januari 2016.


Sedan följer en sedvanlig process där vi åker och tittar på huset 4-5 gånger, själva, med mäklarna samt med olika hantverkare som ska lämna offert på de renoveringar som behövs. 


Ganska snabbt upptäckte vi att mäklarfirman inte hade något större intresse för objektet och var heller inte alls påläst om det. Under visningen ställde vi frågor som mäklaren ej hade en aning om utan hänvisade hela tiden till tredje part, enkla frågor såsom Energideklaration, datum för inflytt, när huset renoverats osv osv. Vi skrev ihop ett mail med frågor och skickade som hon bara vidarebefodrade direkt till säljaren som fick göra allt arbete. Efter det bestämde vi att det är lika att ha all kontakt direkt med säljaren för att spara tid.


Efter att alla offerter inkommit från hantverkarna så tar vi dit en licensierad besiktningsman som ska kolla igenom det sista innan vi bestämmer oss, i vanlig ordning. Även detta gjorde vi direkt i kontakt med säljaren som varit mycket hjälpsam och trevlig. Detta på grund av ovanstående ointresse från mäklarfirman. 


I slutet på januari 2016 när protkollet från besiktningen kommit visar det sig att några allvarliga saker behöver åtgärdats, saker som mäklarna ej tagit upp i sina redogörelser för fastigheten. Jag kontaktar säljaren och förklarar att om de åtgärdar dessa punkter så signar papper dagen efter på tidigare överenskommet pris 1,9M.


MEN... till min stora förvåning, frustration och irrititation så svarar nu säljaren att han varit väldigt tydlig till mäklaren redan i december att 1,9M aldrig varit intressant för dem, det budet var för lågt...


Konklusionen av det hela blir ju så klart att Valvets mäklarfirma med Carina och Marie har fulspelat i den högsta grad att jag slängt bort nästa 2 månader av min tid och väldigt mycket pengar, bara besiktningen kostade 7400: -, på ett falskt löfte som visade sig vara ren försäljningslögn från mäklarna. FULT och extremt oseriöst!

Jag förklarade åt Carina på Valvet att det de gjort är under all kritik och min tid är oersättlig men de får åtminstone betala fakturan till besiktningsmannen eftersom att den aldrig skulle ha gjorts då de initiala ingångsfaktorerna byggde på felaktig/lögnaktig information från deras sida.


Till svar fick vi bara att de är säljaren som ljuger samt att vi inte borde ha gjort en besiktning utan dem...


Utdrag ur mailkonversation:29 december 2015 från mäklaren Marie:
"De har diskuterat och kommit fram till att de kan tänka sig att acceptera 1,9M men absolut inte lägre än så. "
 

30 januari -2016 från säljaren:
"Av mailet förstår jag att ni inte har fått all information från mäklaren, sedan er första visning. Jag och mina bröder meddelade då direkt till mäklaren att vår smärtgräns är 2,0 för huset och att detta bör vara utgångspunkten för fortsatta förhandlingar. Vi är de första att beklaga att ni inte fått denna information med tanke på all tid och alla pengar ni lagt ut så här långt. " 


Så, till alla er som funderar på att sälja ert hus:
Använd inte Marie/Carina på Valvet i Helsingborg/Ängelholm, de har inget intresse för att göra jobbet åt er utan ni åker på det själv. Blir något i informationen fel så kallar det er för lögnare och tar inget ansvar.

Till er som funderar på att köpa hus:
Även om det är ert drömhus ni hittar så bör ni nog överväga att köpa det om det ligger som objekt hos Valvet. Risken för att ni blir lurade av dessa tycks vara överhängande. Vi har nu i vår fortsatta husjakt nu valt bort flera objekt för att de ligger hos dem, det är helt enkelt inte värt det.


 

Om skribenten

Irriterad, frustrad och hjälplös privatperson på jakt efter drömhuset som inte uppskattar att bli lurad.


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1299 - Datum: Tue, 16 Feb 2016

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.