Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Industri-och-transport » Taxi Malmö - en dyr taxi

Taxi Malmö - en dyr taxi

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: misiu_mp

Tåget ifrån svågertorp var ordentligt försenat en söndag kväll, så vi bestämde oss för att ta taxi (för att sen få pengarna från skånetrafiken).

Vi kom fram till en taxi med en bekant logga. Föraren kom fram direkt och var väldigt snäll. Taxan var dock dubbelt så mycket som andra, seriösa taxiföretag tar, något som vi kollade upp först i efterhand. 27kr/km mot det vanliga 14-15kr/km för helger.

Priset var redovisat enl. föreskrifterna, men tyvärr så visste jag inte vad normalpriset/km är innan resan. 
Jag kollade upp uppgifterna med gubben som svarade på taxi malmös telefonnr. Han bekräftade taxan och sa dessutom att om jag beställer så får jag bara 10kr/km. Men lita inte på att du får det när du beställer.

Håll er ifrån Taxi Malmö. De kommer att utnyttja er om de kan. Deras logga snyltar på Taxi Skånes logga och det är nog många som blandar ihop de två.

Kollade lite publikt, internettillgänligt information om Taxi Malmö. Det är ett littet, företag med 2-4 anställda. De har gmail och hotmail-konton för publik email och en icke fungerande hemsida. Deras besöksadress är i ett bostadsområde i Malmö.

Ägaren, Amir Burhani (född 85) har även ett företag som heter "Trelleborgs taxi beställningscentral AB". Smart namn, om man vill locka oskyldiga till fällan.

Det enda goda man kan säga är att de håller sig inom konsumentlagen. Det är bara att lagen inte skyddar konsumenterna tillräckligt mycket mot ockerpriser som redovisas i fönstren.

Länstyrelsen i Skåne håller på med en rättsprocess mot liknande ockertaxifall, men i dagens läge verkar kampen mot såna företag förgäves. Kolla sidan 22 i det här dokumentet:

www.transportstyrelsen.se/Global/Vag/Fordon/Prisinformation%20taxi.pdf

 

Lägg till bild

Om skribenten

En resenär som trodde att han aldrig skulle bli tagen av en taxi-haj fälla.

 


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1732 - Datum: Mon, 29 Nov 2010

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.