Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Industri-och-transport » Varning för denna flyttbyrå

Varning för denna flyttbyrå

Webbadress: http://www.gbgflytt.se
Företagsnamn: Göteborgs Flyttbyrå AB
Var hände det: Jönköping
Namn på produkt / tjänst: Flyttning
Värde på förlust (kr): Ca. 1500

Skribent: codegear

En stor varning utfärdas för att anlita denna flyttbyrå.
Tidigare omdömen på andra websidor, bl.a. Eniro, samt min egen erfarenhet visar klart och tydligt att företaget använder oseriösa metoder och utnyttjar varje kryphål för att kunna pressa folk på pengar om de får en chans. Här nedan följer min erfarenhet av flyttbyrån.
Flyttning från en liten lägenhet (1 rum med kokvrå) till en lite större lägenhet (2 rum och kök) beställdes från Göteborgs Flyttbyrå AB. Flyttsträckan var ca. 10 mil. Offert på 3850 kr skickades ut av flyttbyrån. När dagen var kommen för flyttningen dök flyttbilen aldrig upp varvid firman kontaktades via telefon efter en halvtimmes väntan. Personen som svarade skulle kontrollera saken och återkomma. Efter en halvtimme ringer han och meddelar att en lastbil var sönder och jag var tvungen att vänta med flyttningen tills nästa dag och skulle då få reducerat pris på grund av förseningen. Historien med trasig lastbil lät faktiskt lite tvivelaktig. Nästa dag dök flyttbilen upp 1 timme försenad. Flyttkillarna klagade på att de tyckte att det var mycket möbler för den lilla lägenheten. Det framkom då att jag av misstag hade angivet 6 kvadratmeter för liten boyta men killarna nämnde inget om merkostnaden för detta utan började lasta. Först när allt var färdiglastat på bilen informerade de om att det kommer att kosta 3000 kr extra (samanlagt 6850 kr) för att lägenheten innehöll, enligt flyttkillarna, dubbelt så mycket möbler än normalt. Nu kan benämningen "Normalt" vara varierande eftersom folk har det möblerat på olika vis.
Jag protesterade mot denna nära 80 procentiga höjning av priset som enbart grundade sig på 6 kvadratmeter felaktig angiven boyta. Då utövade flyttkillarna utpressning genom att de tänkte
behålla bohaget kvar på lastbilen om de inte får 3000 kr extra i betalning så jag hade inget annat val än att betala detta ockerpris och någon sänkning på grund av försenat flyttdag var det inte längre någon som ville lyssna till. Flyttfirman är certifierad enligt Bohag 2010 och här nedan är några urdrag från dessa föreskrifter.

CITAT "Om orsak till pristillägg uppstår ska transportören omedelbart underrätta konsumenten och begära dennes anvisningar" SLUT CITAT

CITAT "Om uppdraget fördyras på grund av något som konsumenten ansvarar för och som transportören inte kunnat förutse vid avtalets ingående, har transportören rätt till skäligt pristillägg utöver avtalat pris" SLUT CITAT.

1. Jag fick ingen information om pristillägg förrän bohaget var färdiglastat på lastbilen.
2. Jag anser att ett "Skäligt pristillägg" ska absolut inte vara närmare 80 % för 6 kvadratmeter felaktigt angiven boyta.Flyttbyrån håller sig därmed inte till föreskrifterna i Bohag 2010 och kommer därför att anmälas till ARN.

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 4673 - Datum: Sat, 13 Jun 2015

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.