Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Internationellt » infurn.com är bedrägeriföretag

infurn.com är bedrägeriföretag

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: jlundberg

Hej,


 


Vill varna alla att handla hos infurn.com. Naiv och blåögd gjorde jag där en beställning på ett bord som skulle levereras efter två veckor. Efter tre veckor och ingenting hörts från dom skrev jag till dom och fick tillbaka att det måste ha skett ett misstag och att leveranstiden var 18 veckor.


Jag var mitt uppe i renovering så det gjorde mig inget och jag lade inte ner mer energi i ärendet. Nu har det gått mer än 18 veckor och jag började (först nu tyvärr) titta runt på olike reviews av företaget och kan bara konstatera att det är precis så här dom verkar systematiskt arbeta. Jag läste då om en annan liknande historia med infurn.com och där hade personen loggat in på sitt konto och då sett att leveransen var ytterligare försenad. Jag gjorde likadant och visst, pga "missöden" så råkade min leverans ocksåå vara försenad ytterligare.


Mitt andra misstag var att jag inte läst avbeställningsvillkoren så de har i avtalen rätt att behålla 40% av köpeskillingen vid avbeställning. Jag har nu tagit detta och väntar på mina pengar. Tyvärr förlorade jag alltså 40% av köpeskillingen (efter att ha väntat i över 4 månader på varan). Jag ber er, var inte så blåögd som jag var, undvik dettta infurn.com (jag har sett fårn andra reviews att infurn.se tydligen ska vara seriöst, detta vet jag dock ingenting om, detta gäller infurn.com)

Lägg till bild

Om skribenten

Skamsen över att ha blivit lurad så enormt av infurn.com men det bästa jag kan göra nu är att föra kunskapen vidare. 


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 11983 - Datum: Tue, 5 Feb 2013

Kommentarer


 1. Vilken bluff! Jag önskar jag hade Googlat det här företaget bättre eller åtminstone haft lite sunt förnuft att förstå att detta var för bra för att vara sant, då hade jag aldrig beställt mina Eames-stolar härifrån. Dock fick jag kudden jag beställde i samma veva som stolarna inom ett par veckor, vilken inte alls motsvarade det jag förväntade mig. Jag beställde något gult, men fick något grönt.

  Jag har åter igen fått lära mig den hårda vägen att man får vad man betalar för, i det här fallet ingenting. Ingen vara, inga pengar tillbaka, inget svar på mail, absolut ingenting. Jag har också lärt mig att alltid köpa saker på faktura och inte betala via kontokort.

  Jag skickade ytterligare ett mail till dem idag 2014-01-26 efter att inte ha fått svar på mitt ett av mina tidigare mail (jag har skickat många!) som jag skickade 2014-01-16. Det har nu gått lite drygt 6 månader sedan min beställning och jag har precis som alla andra fått samma bemötande från företaget med samma ursäkter.

  Återkommer de inte och heller varken levererar stolar eller hela köpesumman tillbaka så kommer jag meddela min bank, Mastercard (tror inte de vill bli förknippade i sådana här sammanhang med sina tjänster), Allmänna Reklammationsnämnden samt göra en polisanmälan.

  Jag hoppas inte fler ska behöva drabbas. Jag är trött på att stå vid diskbänken och äta min mat.
  Svara

 2. Hej, Jag har ochså blivit lurad. Beställde en stol i september och fick höra att sändningen var skadad och att köpeskilling skulle återbetalas. Har ej sett röken av pengarna. Håll er undan fr INFURN
  Svara

 3. Hejsan!

  Har en annan erfarenhet.

  Vi har handlat två gånger på Infurn.com. Första gången ett par "sjuan" stolar och på den tidien var vi tvungen att sätta in pengar på ett konto i Italien i förväg. Andra gången för några veckor sedan då vi handlade en Saccosäck på kort. En säck som levererades med posten idag.

  Båda gångerna så har vi köpt designmöbler för en "spottstyver" av vad orginalen kostar, och båda gångerna har vi fått hem grejerna.

  Vi är alltså helnöjda.

  Lars och Karin Jonsson, Göteborg.
  Svara

  • Samma här, lurad på ca 26000:-. Infurn är ett bluff företag, Processer drivs mot Infurn från många håll. Lars och Lena från Göteborg existerar inte, Infurn använder sig av just denna typ av bedrägeri, med motsägande insändare, se
   andra forum på nätet.

   Polis anmält Infurn samt att MasterCard driver ärendet samtidigt.

   Emil Stockholm
   Svara

   • Beställde två lampor hos Infurn. 18 veckor gått, kollade min orderstatus - ytterligare 10 veckor till !!! Undrar om hur det gick för dig efter att du polisanmält de?
    Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.