Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » IT och media

IT och media Articles

1: Lureri

De har ett konstigt sätt att låsa in sina kunder på. Abbonemanget förlängs och extra avgifter tillkommer. Svårt sedan att ta sig ur. Välj ett annat webhotell i stället.


2: Ink Europe Luras, säljer kopior!

Ink Europe säljer kopior på Apple-laddare, men de skriver att det är Apple laddare. När jag kontaktar dem och påpekar detta så vägrar de betala tillbaka. De vägrar skicka retursedel, eftersom..


3: 3 månaders uppsägningstid!!!?

När jag för några veckor sen bytte till Comviq så sa Tre att de skulle säga upp abbonemanget inom en månad, men nu har det kommit en räkning på ungefär 750 Kr för "uppsägningstid", trots..


4: Oseriös svenskadomän

Företaget  https://www.svenskadomaner.se hade kampanj om 1 kr / Månad hemsida i 2 år. Förtaget svenskadomaner.se hade kampanjpris på domännamn 1kr/Månad.Jag köpte 8 olika domäner och..


5: 1 kr per år Kostade 500Kr i Månaden

Företaget  https://www.svenskadomaner.se hade kampanj om 1 kr / Månad hemsida i 2 år. Jag tyckte det var okey att köpa ett totals hemsida. Så efter c.a 2 Månader har deras system uppdaterats..


6: Varning för bluffmail i skatteverkets namn

Varning för ett mail inehållande .zip med avsändardomänen skatteverket.net. De vill att man öppnar en .zip fil som inehåller virus eller skadlig kod. Domänen  Skatteverket.net är..


7: Jag köper ett batteri från www.batteryplus.se, Jag fick ett meddelande från Sveriges tullen, de sa att jag måste skicka fakturan, vänligen meddela vad ska jag göra?

Jag köper ett batteri från www.batteryplus.se,Jag fick ett meddelande från Sveriges tullen, de sa att jag måste skicka fakturan, vänligen meddela vad ska jag göra?   Jag köper ett batteri..


8: www.skal-butiken.se - Oseriöst!

Beställde varor den 4/12, pengar drogs fr kontot, inger orderbekräftelse fick jag... Och inga varor heller. Den 9/12 kontaktade jag skal-butiken via meil för att eftersöka min leverans, inget..


9: Undvik RabattPris

Beställde en HTC, betalade med kort och fick direkt en bekräftelse på beställningen. Inom kort skulle en bekräftelse skickas på att varan var skickad och på väg, men inget sådant mail kom...


10: Sandlådeargument

Första gången, som jag fick problem med Telenor. Det var för c.a 4 år sedan. En försäljare på ett köpcenter i S-vall, lurade på mig en ny mobiltelefon. Jag förklarade att det fanns problem..


11: Oseriös butik??

Jag letade efter bra och snygga/praktiska mobilskal och övriga tillbehör.Sidan och övriga mobiltelefon tillbehör med skal hade just nu halva priset på större delen av sortimentet.Det är väl..


12: FRÄCKT FÖRETAG MED DATORER SOM EJ FUNGERAR!!

Jag hittade billigteknik.se och såg att dom hade billiga bärbara datorer, så jag klickade hem en sådan.Dock blev jag varnad av en kompis att inte köpa därifrån, då min kompis haft problem med..


13: Efax är en bluff!

Efax erbjuder fax till din mail och man kan prova en månad kostnadsfritt och sedan kostar det 79 kr månaden, man kan när som helst avlsuta kontot. Så står det på hemsidan men så fungerar det..


14: Dialect

Blev uppringd av Dialect (framgick dock inte). Sa mer eller mindre att dom ringde genom Telia och ville förlänga mitt abonnemang.Skulle också få en mobil (som jag sa att jag inte ville ha) men..


15: VARNING FÖR SPEEDCOM

Vi har i flera år försökt att säga upp avtalet hos Euroit solution som idag heter SPEEDCOM! Omöjligt extrem omöjligt att  att säga upp avtalet! Vi har försökt säga upp avtalet via brev,..


16: My-phone.se - Ingen leverans!

Får ingen kontakt med my-phone.se!! Beställde o betalade med kort för snabb leverans 20130622 men har inte fått nån leverans... De svarar inte på mail heller!  Vad gör man åt sånt???


17: Delta Service

Delta Service är Tele2:s "lagningsverkstad" dit man skickar sin mobiltelefon om något skulle vara fel.  Vi hade problem med batteriet (och inom garantiperioden) varpå den skickades in. Inom..


18: VARNING FÖR TELENOR!!!

Jag köpte 2 telefoner av märket iPhone 4s hos Telenor med tillhörande abonnemang, en till mig och en till min flickvän. Efter 2 månader så slutade plötsligt headsetet i den ena telefonen att..


19: HolidayPhone

Efter att levererat ett SIM-kort som aldrig fungerade, testade i tre olika telefoner, så hade jag ingen möjlighet att använda tjänsten. När jag sedan kom hem så visade det sig att jag skulle..


20: Klinikregistret

Fick en faktura för en söktjänst som mitt företag inte beställt. De har utan vår medverkan gjort en enkel söktjänst där vi finns med och skickar en faktura till oss som om vi skulle..


21: Speedcom Sverige AB vägrar säga upp avtal

Speedcom Sverige AB hette tidigare Euro IT solutions. Det är samma företag men med nytt namn. Jag har försökt att säga upp avtalet med dem i fem år utan att lyckas. Jag har sagt upp avtalet per..


22: Regionsdelen.se

Personerna bakom Letaföretag.se (Letaföretag sverige AB) som nyligen uppmärksammades i media för att dom stämmer flest företag i sverige just nu 127 st är dom uppe i,  samma personer driver..


23: Telesol, oseriös ÅF till Telia

Jag blev uppringd av Telesol, återförsäljare till Telia. Jag erbjöds uppgradera mitt mobila bredband för en höjd månadskostnad. Kravet var att förlänga abonemanget i 24 månader. Jag..


24: Varning för My-Phone.se!!!

Hej Jag skulle vilja varna för My-Phone.se som säljer mobilskal på nätet via sin hemsida www.my-phone.se. Vi beställde skal på deras hemsida och var tvungna att betala med kort i förväg då..


25: Bluffaktura från Scandinavian Sales Group ( SSG )

Ett erbjudande som är utfromat som en faktura, men i finstilt text i botten förekommer att det är ett erbjudande.Se upp för dessa, kan vara lätt att missta för att vara just en faktura. 


26: WOW HD

WOW HD är ett webbföretag som säljer CD-skivor, DVD-filmer och PC- och TV-spel. Företaget är registrerat i Storbritanien, hemsidan är tysk och varorna skickas från ett lager i..


27: Flirtfair, singeldejting, etc

Jag vet inte hur många av er som har erfarenhet av flirtfair och singeldejting. Förhoppningsvis kan jag avskräcka er, så att ni inte får erfarenhet av de sidorna. Vad är gemensamt med dessa..


28: Viasat bekräftar inte uppsägning

Jag har via brev sagt upp mitt abonemang hos Viasat men ej fått någon bekräftelse. Bara telefonsamtal med en kvinna som ej har befogenhet att ta emot uppsägning, och som kopplar mig till..


29: VARNING FÖR TELESPAR !!!

Blev uppringd i våras av Telespar och fick erbjudande om bra och billigt hemtelefoni. Efter ett par veckor fick jag en router. Det fingerade inte. Jag kunde inte ringa ut och ingen kunde nå mig...


30: Telenor abonnemang

Sa för några månader sedan upp mitt abonnemang hos telenor med bindningstid till mitten av juli. Bad att få en slutfaktura i samband med att mitt nr flyttades till annan operatör inom några..


31: www.batteri-butiks.se

Barra bluff. Går bara att betala med kort och då går pengarna till Jiangfeng Yu. Som aldrig skickar något.


32: EPOCH.COM

Ett riktigt bluffföretag som bara ägnar sig åt att lura folk. Har under ett års tid nu fått en betalning från EPOCH.COM á 108 kr/mån. Ibörjan så brydde jag mig inte om det och tänkte att..


33: Akta er för.........

Västkustens Tv & Videoservice i Stenungsund ! Företaget drivs och ägs av en Leif Torstensson ! Lämnade en laptop där för 2 år sedan ! Anslutningen för laddaren / eleminatorn hade gått..


34: Bluffaktura från Bahnhof Unipessonal Lda

Fick här om dagen en kreditkopia i mailen om att bredbandsleverantören Bahnhof hade tagit en kreditupplysning på mig. Då jag själv vet att jag inte haft något med dem att göra, då jag får..


35: Supportstugan Norrköping

Lämnade in tre st fotoalbum för att digitalisera ca 20 bilder. Fick otrevliga mail från en av Supportstugans anställda att hon skulle kasta albumen i grovsoporna och hon inte hade något ansvar..


36: Letaföretag.se

Blev uppringd av en säljare som sa sig vilja "uppdatera" sitt register, läste upp all info om mitt företag från ett papper, sedan hörde jag inte vad han sa först..


37: S24

hockeyallsvenska.Den enda kanalen som skullesända den matchen var S24.seÅker och köper en kabel för att koppla ihop dator med TV´n till en kostnad av 400:-Åker hem..


38: Soondata kraschar hårddiskar?

Efter att fyllt i på Soondatas hemsida så fick jag ett mail i retur med instruktioner att lägga den i Soondatas plåtlåda i trapphuset i Tyresö. Jag var desperat och..


39: Euro IT solutions eitss.se svårt att säga upp avtal

 Jag blev värvad av euroIT försäljare från Yellow (ett annat skojarföretag med liknande oseriösa metoder) Jag har sagt upp avtalet 2008, och aldrig använt..


40: Leta Företag.se

Blev uppringd av en person som presenterade sig som Johan från Leta Företag.se. Personen hade talat med min chef innan och blivit hänvisad till mig för att jag håller i..


41: Bluffaktura-Svensk webbmedia AB( länsdel.se)

Hej Jag har fått  bluffaktura 3 gånger från Svensk webbmedia AB (länsdel.se)-De uppringermig hotfull och skickar dådå faktura , jag bestrider varje gång..


42: TereTeknik & Natalie Handelsbolag

Köpte en sprillans ny och fin bilstero. höll i 2 månader efter diverse rackel, skickade tillbaka den för reklammation, blivit bollad nu i 6 månader fram och tillbaka..


43: Bluffaktura

Den uppringde får veta att jag haft ett gratisabbonemang på [länsdel.se] som jag inte sagt upp, som därför ringer de upp för att berätta att de nu kommer att..


44: Krav via telefon

Blev uppringd av "Länsdel.se" eller möjl. länsdelen.se, som påstod att jag har haft ett abbonemang hos dom i 24 mån, och att jag var skyldig dom 26000 kr. Jsg kunde..


45: Telenor

Har i flera månader försökt få kontakt med Telenors kundtjänstför att framför mirtt ärende . det går bara inte! Hur gör jag. E-mail besvaras inte..


46: lurad

Det ringde en kille på min företagsmobil 955 och sa att han skulle skicka en faktura på ca 3400 för att jag inte hade sagt upp någon gratistjänst. Han sa att de hade..


47: Studentbilder/katalog

Varning för photomic   Tog studenten 2010, fick en massa bilder (tagna på studenten) hemskickade för att köpa om man önskade det. Valde dock att inte köpa..


48: länsdelen ab

Jag blev idag uppringd av en säljare från ett företag som heter länsdelen ab. Jag har aldrig varit med om en så otrevlig och aggressiv säljare. Samtalet avslutade han..


49: Arrogant telefonförsäljare

En sökning på Axess telefoni ger i princip inga fler träffar än andra människor med liknande upplevelser. Ringer man på numret blir man bara kopplad till "Eurovoice".


50: Leta företag

Företaget Leta Företag säger att de arbetar med sökordsoptimering. De ringer runt till företag (t.ex. kommuner, där jag jobbar) och säger sig vilja uppdatera..