Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » It-och-media » Telesol, oseriös ÅF till Telia

Telesol, oseriös ÅF till Telia

Webbadress: http://
Företagsnamn:
Var hände det:
Namn på produkt / tjänst:
Värde på förlust (kr):

Skribent: Danne

Jag blev uppringd av Telesol, återförsäljare till Telia. Jag erbjöds uppgradera mitt mobila bredband för en höjd månadskostnad. Kravet var att förlänga abonemanget i 24 månader. Jag frågade specifikt om jag verkligen måste binda tjänsten trots att jag uppgraderade och det var ett krav enligt säljaren på Telesol.


I bandinspelningen uttryckte jag ett krav om ångerrätt i en månad och att dom skulle kontakta mig efter tre veckor för att stämma av, vilket säljaren bekräftade. Direkt efter samtalet kollade jag på Telias produktsida och kunde läsa att det INTE krävs någon bindning för att uppgradera. Jag kontaktade då säljaren på Telesol, han skulle återkomma men jag hörde inget. Jag provade kontakta igen men fick inget svar, senare blev jag uppringd av en kollega som vägrade låta mig häva köpet. Jag bad att han skulle lyssna på ljudinspelningen, men han ville inte det utan hänvisade mig att kontakta Telia.


Telesol vägrar alltså låta mig häva köpet trots att vi har en tydlig ö.k. via bandinspelning att så är avtalat. Telia har lyssnat på ljudinspelningen och bekräftar att avtalet är tydligt och har lagt detta hos sin reklammationsnämnd. Jag hoppas att Telia inte låter Telesol sälja deras tjänster i framtiden.


Ska tilläggas att det i efterhand framkommit att det abonnemang jag tecknade har en kampanj där månadskostnaden är något lägre i 6 månader vid bindning. Inget av detta nämndes i säljsamtalet eller står i avtalet jag fått. Min personliga uppfattning är att dom INTE lagt in någon kampanj på mig, men kanske får jag svårigheter att bevisa det och därför får den biten lämnas utan anmärkning.


P.S Har blivit kontaktad av fler liknande företag. Mitt råd är att inte sluta avtal med dessa utan att först kontrollera tjänsten och dess villkor med Telia. Ofta kan samma typ av tjänst också tecknas direkt med Telia, vilket jag personligen alltid kommer göra i fortsättningen.

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 2317 - Datum: Mon, 10 Dec 2012

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.