Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Shopping-butiker » Varning för Klarna -Segoria

Varning för Klarna -Segoria

Webbadress: http://www.klarna.se
Företagsnamn: Klarna - Segoria
Var hände det: Scandinavian Luxury AB
Namn på produkt / tjänst: Delbetalning
Värde på förlust (kr): 291,84

Skribent: Admin2

inkasso_1.jpg


 


Jag vill gå ut med en varning för Klarna(www.klarna.se)


Klarna AB  grundades 2005 utav Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson. Företaget tillhandahåller betalningslösningar för e-handelsbranschen.


Klarna äger även inkassoföretaget Segoria(www.segoria.se) vilken är en bifirma. Båda sitter för övrigt på samma adress:


Norra stationsgatan 61
113 43 Stockholm


Klarna har prisats för "sin skarpa affärsplan". De erbjuder betalningslösningar åt e-handelsföretag, där konsumenten får varan först och betalar i efterhand.


Källa: Wikipedia


https://sv.wikipedia.org/wiki/Klarna


Så här långt ser det bra ut. Men trots att företaget är en framgångssaga, tjänar bra med pengar och värderat till flera miljarder är man tydligen inte nöjda. Nu gäller det att tjäna så mycket pengar det går på konsumenterna, det gör de genom att tänja på lagen. Nedan följer en beskrivning över deras affärsmetoder:


De använder sig av kort betalningstid: 14 dagar i stället för 30 dagar.


De säger upp avtalet. Har Klarna inte fått in betalning säger de upp ingått avtal. Kunden får en ny faktura på totalbeloppet, alternativt  tvingas till nytt, dyrare avtal.


Genom sitt egna inkassobolag Segoria ser de till att driva in uteblivna skulder. Betalningar som inte inkommit i tid skickas omgående till deras egna Inkassobolag. Kunden hamnar lätt i underläge.


Metoderna: Kort betalningstid, uppsägning och omförhandling av avtal är ej olagliga men gör att kunden lätt hamnar i svårigheter. Att detta dessutom  är satt i system är beklämmande.


Vad kan vi som konsumenter då göra? Vi på Svartlista uppmanar till bojkott mot denna typ av företag: Handla inte av företag som använder sig av deras tjänster, handla inte med Klarna, berätta, sprid era erfareneheter på internet.


 


Klarna sittet på två stolar. På den ena  har vi Klarna som lånar ut pengar. På den andra har vi inkassobolaget Segoria som är en bifirma till Klarna vilken ser till att driva in uteblivna skulder. Jag hävdar att kunden vid en eventuell tvist hamnar i underläge.


Nedan följer en kort redogörelse för hur de arbetar, måhända inom lagens råmärken men inte schyst:


 


Jag utför ett köp hos Scandinavian Luxury AB(Uret.se) 2013-10-23


En faktura skickas till mitt angivna e-postkonto men ej till leverantörsadressen. (Normalt är att faktura skickas till leverantörsadressen).


14 November kommer  en påminnelse till leveratörsadressen med sista betalningasdag 23 November. (Påminnelsen är alltså första fakturan som komer till leverantörsadressen).


28 November förmiddag betalar jag in en delbetalning på 1500 kr till Klarna.


28 November eftermiddag kommer ett inkassokrav från Segoria på hela beloppet 4439 kr  inklusive inkassokrav a 180 kr samt dröjsemålsränta 25% a 51,84 kr (Kreditgivaren har alltså här sagt upp tidigare ingått avtal)


28 November kontaktas Klarna-Segoria för att reda ut ärendet. De hävdar att de inte gjort något fel men att de kan upprätta en betalningsplan. Kundservice är inte intresserade av att komma överens. Enligt Hedel... (kundservice) går det ej att nå någon ansvarig på företaget.


Jag rekommenderar ingen att använda Klarna med dess affärsmetoder, en utebliven betalning hamnar som i exemplet ovan omedelbart hos Segoria  inkasso.


Varför e-handelsföretag inte bör anlita Klarna:


 • Klarna använder sig av oetiska metoder vilket skapar badwill hos kunderna

Varför kunder inte ska betala med Klarna:


 • Klarna använder sig av oetiska metoder - Skickar faktura via e-post istället för att skicka till leverantörsadressen eller bådadera - skickar påminnselseavgift efter 14 dagar. 1 Dag efter sista betalningsdag går ärendet vidare till deras egna inkassobolag Segoria. De säger upp ingångna avtal om betalningen blir försenad och sluter nya mer kostsamma avtal för kunden.

 • Klarna äger inkassoföretaget Segoria - vid tvist hamnar kunden i underläge

 • Urdålig kundservice - går ej att nå ansvarig, de bryr sig inte om sina kunder.

Bifogar en länk till Rejta.se samt en annan här på Svartlista för visa vad andra anser om Segoria:


http://www.rejta.se/omdome/696253/segoria


http://www.svartlista.se/index.php/ekonomi-och-juridik/rantefri-avbetalning.html


varoitus Klarna  Segoria Warnung Klarna  Segoriaadvarsel Klarna  Segoriawaarschuwing Klarna  Segoria
 


 


 

Lägg till bild

Om skribenten

/Admin


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 70127 - Datum: Thu, 28 Nov 2013

Kommentarer


 1. Detta stämmer så väl överens med vad jag varit med om oxå. Jag trodde det bara var jag som missat nåt, men nu vet jag mer och mår bättre.
  Tack för detta.
  Svara

 2. -Beställde varor från ett företag som inte hade direktbetalning som alternativ och valde därför Faktura-alternativet (Klarna).
  Någon faktura kom aldrig, däremot en påminnelse per brev, som betalades samma dag som den kom. Två dagar senare kom ytterligare ett krav från Segoria. Det visade sig att påminnelsen redan hade gått ut når den hamnade i min brevlåda. Verkar som de satt det här i system. Detta var andra gången fakturan inte kom fram (epost), men däremot kom kravet fram. Märkligt...
  Det här var andra gången på kort tid som Klarnas faktura inte kom fram och som de kammade hem påminnelseavgifter.
  Jag kommer att helt UNDVIKA detta företag framöver.
  Kan jag inte betala direkt vid beställningstillfället eller få faktura via annat företag, så blir det inget köp.
  Svara

 3. 20.7.2015. handlade på E-shop, betalning med VISA gick inte genom - enligt web shop (error) då Klarna var ”mellanhand”, provade nästa dag igen. Samma problem - error.

  Då tappade jag köplust och la det hela bakom mig.

  En månad senare, då jag kontrollerar kontoutdrag - ser jag att pengar försvann från konto i bägge fall. Trots att jag har inte fått varken vara eller pengar tillbaka. Även e-shop jag gjorde beställning var utan pengar.

  Klarna har behållit mina pengar under mer än 1 månad, gratis! Det är lätt att växa och bli framgångsrik företag. Undrar hur många av kunder är lurade och hur många har inte fått pengar tillbaka från Klarna? Detta kallar jag för stöld från Klarna.

  Ringer man till Klarna, då får man prata med papegoja som upprepar mantra - ber om ursäkt, …. pengar kommer att skickar inom 7 dagar tillbaka. I helvete skall man acceptera detta - dem tar pengar från konto direkt, men när dem skall betala tillbaka, då är det inte lika bråttom.

  Svara

  • Håller med om det. Jävla oseriösa idioter. Pengar ska tydligen in fort.men när de fått för mycket så är det inteså noga längre. Undrar om man får göra så igentligen. De bryter mot deras avtal.

   Vilka svin dom är

   Jag köpte en vara, betalade fakturan direkt den hamna i eposten. Jag fick se att jag köpt fel vars och kontaktade företaget jag handlat av. De prdnade så att jag skulle bli återbetald av klarna.

   Jag gick in på klarnas hemsida och såg att betalningen hadde ändtats och det stod på fakturan som låg på 401kr att den låg på 0kr och betalning pågår. Jag tyckte det var konstigt stt det inte stod 401 och återbetalning pågår. Och var rädd att det blivit fel så jag inte får pengar.

   Jag kontaktade klarna dagen efter och de meddelade mig om att en återbetalning på 401 är pågång och är tillbbaka på mitt konto inom några dagar,

   jag skickade ett mail till dom efter en vecka då jag var in på deras hemsida och dog reda på där att en återbetalning kan ta upp till 14 dagar. Jag undrade vad deras ide var med att hålla kunders pengar så länge om det är en av deras affärside för att få företaget att växa..

   Detta svar fick jag.

   Det handlar helt enkelt om att dessa ärenden kräver en viss hanteringstid, till viss del en följd av de svenska lagarna och europeiska direktiven om penningtvätt.

   Vilket är rena skitsnacket. Jag är medlem på deras hemsida, legetemerar mig och betalar via bankens direktbetalning, och använder deras tjänst mycket sällan dessutom på små belopp hur menar dom att jag tvättar pengar..

   Och varför är det så svårt för dom att betala tillbaka ett litet belopp när det dröjer bara några dagar för paypal och visa..

   Det var ungefär det min nästa fråga löd också..

   Fick som svar 11 dagar efter att de sa på telefonen att fengar är på kontot om några dagar:

   Vänligen fyll i vårt återbetalningsformulär på klarna.com/sv/aterbetalning tillsammans med ärendenummer 197158780. Efter det har du pengarna på ditt konto inom 10 dagar.

   Ja nu helt plötsligt efter 11 dagar då kom de på att jag ska fylla i ett formulär för att få pengarna inom 10 dagar, klickar ja på länken så står det fyll i och få tillbaka inom 14 dagar.

   Så då är det plötsligt 14 dagar igen då.

   Jag frågade varför jag plötsligt skulle fylla ett formulär när de lovade mig att betala tillaba inom några dagar först och ingen har nämnt något om detta tidigare. Inte han jag mailade med heller..
   Vilket gjorde mig jävligt förbannad. Vilken jävla cirkus. Pajas företag. De gör allt för att holla mina pengar så länge det går..

   Fick som svar på detta att:
   Från att vi får in pengarna från er så kan det ta upp till 2 veckor innan det skapas ett mejl angående återbetalningsärendet som sedan skickas ut till kunden.
   Alla våra återbetalningar återbetelas genom formuläret på vår hemsida.

   Jag kan se på ditt ärende nummer att du har betalat in för mycket som har ett värde på 401,50 SEK.

   Jag ringde ju dagen efter att jag ville ha återbetalning och frågade han sa den exakta summan och att återbetalning var på gång..

   Anledningen att jag ringde var för att fakturan ändrats till 0kr och det stor betalning pågår. Vad hadde hänt om jag inte hört av mig har väntat i 15 dagar nu och bara några dagar sim jag fick blanketten av dom oga att JAG HÖRDE av mig.hadde jag inte gjort drt hadde de nog hållit pengarna ända tills jag gjort det om jag inte märkt något så får js inge pengar tillbaka.

   Igentligen sks det räcks med att företaget ber dom att återbetala dit det kom ifrån. Men de cöljer mrdvetet att inte välja den lösningen för att kunden ska höra av sig och fölänga återbetalningen så länge det går.....

   Allt är mycke märkligt.

   Dagen efter fick jag svar på telefon att en återbetalning på gång

   En vecka senate så dröjer det upp till 14 dagar pga processer pga misstanke om pengatvätt.

   Sen efter 2 veckor blir jag ombedd att fylla i ett formulär som gör stt jag har pengar inom 10 dagar(enligt formuläret 14 dagar). För det kan fötst ta upp till 2 veckor innan det skapas ett mail ang återbetalning...

   Ja ni gör ju det är ju skrattretande...

   14 dagar skriver de på deras sida.


   Svara

   • Kommer undvika klarna så mycke det går.. Förstår inte hur de kommit in på varenda webbhandel, skojare är dom. Jag betalar häldre med paypal,mastercard eller visa då.
    Svara

 4. Helt rätt. Segoria skickar krav till personer som är avflyttade från adresser. De vägrar kolla med skatteverket om personen bor där eller inte. Ställer till en massa problem för nya ägare av fastigheten.
  Stor varning för dem.
  Svara

 5. Klarna är förstås bra ibland men man måste vara VÄLDIGT vaksam för oavsett vilket betalningsalternativ som man väljer så måste man hålla koll på att fakturan verkligen kommer och under rätt tid ( antingen via mail eller post ) När det inte kommer någon faktura så glömmer många bort den. Sist fick jag en faktura via mail trots att jag bett om en riktig faktura och då är det lätt att den minnas. Snabbt kommer det då en påminnelse om 60Kr extra och fakturan är skriven så att man skall förstå att denna avgift kommer man inte undan oavsett. Många har beställt saker för några tior eller upp till kanske 200kr och då blir ju varan väldigt dyr. Till detta erbjuds man även att dela upp fakturan trots att detta val INTE är valt då man handlade. Många har också ett Klarna konto vilket verkar superbra men systemet är krångligt redan vid köp och allt handlar förstås om kunden skall göra något misstag på vägen så att Klarna kan lägga på extra utgifter på extrautgifterna ....Använd gärna Klarna men var VÄLDIGT vaksamma när ni beställer samt under hela resan för de är sluga rävar som balanserar på lagens riktlinjer.
  Svara

 6. Jag kommer aldrig mer att använda mig av Klarna. Oseriöst av dem att använda sig av ett företag som Segoria som verkligen får kunderna att känna sig lurade och överkörda. Drabbades själv precis och känner mig riktigt upprörd över att det får fortgå trots deras oetiska arbetsmetoder. De är tydligen redan granskade men eftersom de använder sig av maskhål i lagen så kan de inte komma åt dem. Inte som det ser ut nu iaf, hoppas någon ändrar på det!
  Svara

  • Fick ett sms av segoria att min skuld på 72 kr + förseningsavgift inte blivit betalade i tid trots att jag betalat påminnelsefakturan 10 dagar efter att jag fått den - utan istället är fakturan skickad till inkasso= segora. ingenstans sms-et finns ngn uppgift hur jag ska kunna betala in resten av skulden (de 180 kr det kostat att de skickat den till inkasso) SJUKT DÅLIGT!! l

   Svara

 7. Läs mer om klarna och dess bedrägliga metoder här: www.facebook.com/bojkottakl...
  Svara

 8. "Rövarn
  Jag förstår inte ditt resonemang, Admin!

  Du handlar på kredit, krediten är 14 dagar. Du skiter i att betala och efter 22 dagar kommer en påminnelse med ytterligare 9 dagars kredit, den skiter Du också i.

  Du delbetalar först 5 dagar efter påminnelsens förfallodag, varför anser Du att Du ska ha 36 dagars kredit när det i villkoren står 14?

  Problemet ligger inte hos Klarna, problemet är att folk tror de kan sätta egna regler när de egentligen inte har råd att handla. Vad jag kan se erbjuder uret.se flera alternativ till direktbetalning, varför använde Du inte något av dem?

  Folk som inte klarar av att hantera sin ekonomi ska inte handla på kredit!"


  "Problemet ligger inte hos Klarna, problemet är att folk tror de kan sätta egna regler när de egentligen inte har råd att handla. "
  Vad grundar du det påståendet på att de egentligen inte har råd att handla?

  "Du handlar på kredit, krediten är 14 dagar."
  Det är upp till kreditgivaren att välja kredittid, Klarna har valt kort kredittid dvs 14 dagar, de skulle lika gärna kunna ha 30 dagar.

  I mitt fall skickades första fakturan endast till mitt e-postkonto, jag fick alltså ej fakturan i brevlådan som brukligt. Jag visste helt enkelt inte att jag hade fått någon faktura.

  Varför jag uppmanar till bojkott av företag som anlitar Klarna som betalningsleverantör:
  #Kort betalningstid, 14 dagar!
  #Fakturan skickas till e-postadress istället för som brukligt hem till adressaten.
  #Klarna äger Inkassobolaget Segoria vilket gör att kunden lätt hamnar i underläge.
  #Betalningar som inkommer för sent skickas per omgående till Inkasso!
  #Vid försenad inbetalning omförhandlas lånet till för kunden sämre villkor.
  #Kundsupport som saknar ansvarig chef.
  #Deras måtto är"Så länge vi har juridiken på vår sida har kunden alltid fel!"

  www.rejta.se/omdome/696253/...
  Svara

  • Om du handlar på kredit, betala i tid? Hur jäkla svårt ska det vara att begripa?
   Tycker klarna fungerar ypperligt. Deras faktura hade en gång hamnat i mitt skräppost filter. Då ringde jag klarna och förklarade detta, de ursäktade sig och strök påminnelseavgiften.

   Du har för övrigt hos samtliga seriösa säljare möjligheten att välja om du vill ha fakturan via mail eller post.
   Svara

  • Jag håller med, Klarna är inte ett seriöst företag! Riktiga ormar! MVH
   Svara

 9. Jag förstår inte ditt resonemang, Admin!

  Du handlar på kredit, krediten är 14 dagar. Du skiter i att betala och efter 22 dagar kommer en påminnelse med ytterligare 9 dagars kredit, den skiter Du också i.

  Du delbetalar först 5 dagar efter påminnelsens förfallodag, varför anser Du att Du ska ha 36 dagars kredit när det i villkoren står 14?

  Problemet ligger inte hos Klarna, problemet är att folk tror de kan sätta egna regler när de egentligen inte har råd att handla. Vad jag kan se erbjuder uret.se flera alternativ till direktbetalning, varför använde Du inte något av dem?

  Folk som inte klarar av att hantera sin ekonomi ska inte handla på kredit!
  Svara

  • Problemet ligger hos Klarna, och det är dom som sätter upp egna regler.
   Och dom delar också med sig av mina personuppgifter till andra som dom också har hand om fakturering m.m.
   Jag har bojkottat Klarna i ett par år nu.
   Och jag gör aldrig affär med företag som har det dåliga omdömet att anlita dom. Så alla klagomål mot detta företag är befogade.

   Svara

 10. #Östenosten

  Helt rätt att bojkotta dem! Jag gör det, hoppas fler följer efter. Har de bara juridiken med sig så skiter de fullständigt i kunden. Det bästa vi kan göra är att berätta för så många som möjligt om deras metoder, bojkotta dem samt de företag som anlitar dem. Det är för övrigt det enda språk de förstår.
  Svara

 11. För mig lyckas det inte en enda gång att betala klarna i tid. Antingen så gömmer man fakturan bland förpackningsmaterialet i kartongen eller så påstår man att man sänt fakturan via mail. Det innebär att man per automatik måste betala 60 kr i förseningsavgift. Det är troligen så att Klarna satt i system att se till att kunden inte får fakturan och ska betala de 60kr extra. Jag ser med fasa på att fler och fler webbföretag anlitar Klarna. Jag har tagit ett beslut att inte handla från webbföretag som anlitat klarna, om det finns någon annan som erbjuder den vara jag behöver. Den får ju faktiskt vara 60kr dyrare.
  Svara

 12. Fast ärligt, det här är ju hyfsat vanligt. Se på Telia som äger Sergel Inkasso som är deras inkassoföretag!

  Det är väl ett JÄTTEBRA alternativ till att betala med kortet direkt?! Minimerar risken för onlineskimming exempelvis. Och dessutom vet du ju alltid, som någon påpekade högre upp, vilka villkor du har (ex 14 dagar, handla nu betala i februari etc).

  Ska ni svartlista - gör det schysst då och kolla bakgrundsfakta först.
  Svara

  • Hej. Är det någon som bör kolla bakgrundsfakta först, så är det nog du.
   Jag har mycket dålig erfarenhet av Klarna och deras inkassobolag, och kan med bestämdhet säga att denna skribent har fullkomligt rätt i det han skriver. Jag anser att det här företaget
   är det mest självklara av alla företag att SVARTLISTA. Så som sagt var ta reda på själv vad som är fakta innan du kommer och kommenterar inlägg.
   Hälsn. Lilla Fridolf
   Svara

 13. # Rebecka på Klarna

  "När man väljer Klarna faktura som betalsätt skickas den första fakturan antingen via mejl, post eller tillsammans med varorna beroende på vilken av våra anslutna e-butiker man handlat hos."

  Har man som kund inte läst butikens köpvillkor kan fakturan alltså hamna på en utav tre olika ställen, i mitt fall i min inbox som jag inte läst varpå jag ej kunnat ta del av fakturan.

  "Kredittiden på våra fakturor varierar även de beroende på vilken av våra anslutna e-butiker man handlat hos även om det vanligaste är 14 dagar."

  Alltså kort kredittid. Handlar man i början av månaden kan man inte betala räkningen med lönen i slutet av månaden, vilket renderar i påminnelseavgift. Även här är avtalet godtyckligt beroende på vilken e-butik man handlat av.

  "Önskar man komma i kontakt med en ansvarig hos Segoria går det självklart bra"

  Det var omöjligt för mig att komma i kontakt med någon ansvarig enligt Hedel på kundservice. I övrigt gör de bara som de är tillsagda. Så länge Klarna har juridiken på sin sida har kunden alltid fel!

  Varför man som kund ej skall använda sig av klarna:

  *Kort betalningstid, normalt 14 dagar i stället för 30 dagar.
  *Påminnelseavgift vid försenad betalning
  *Fakturan skickas till en utav tre olika platser istället för som normalt till adressaten.
  *Kundservice: Så länge Klarna har juridiken på sin sida har kunden alltid fel!
  Ansvarig på kundservice går ej att nå.
  *Klarna äger inkassobolaget Segoria, vid tvist hamnar kunden lätt i underläge. En missad påminnelseavgift gör att fakturan hamnar hos Inkasso.


  Svara

  • "Alltså kort kredittid. Handlar man i början av månaden kan man inte betala räkningen med lönen i slutet av månaden, vilket renderar i påminnelseavgift. Även här är avtalet godtyckligt beroende på vilken e-butik man handlat av"

   Jisses!!!
   Har man inte pengar kan man inte och ska man inte handla, så enkelt är det!
   Svara

  • Admin2. Måste ifrågasätta det du skriver.

   "Kredittiden på våra fakturor varierar även de beroende på vilken av våra anslutna e-butiker man handlat hos även om det vanligaste är 14 dagar."

   Alltså kort kredittid. Handlar man i början av månaden kan man inte betala räkningen med lönen i slutet av månaden, vilket renderar i påminnelseavgift. Även här är avtalet godtyckligt beroende på vilken e-butik man handlat av.

   Ditt svar här är ju löjligt. KLARNA AB HAR INGET ANSVAR ÖVER DIN EKONOMI. Du måste INTE köpa varan på kredit i början av månaden. Det är ju sådana köpbeteenden som får folk att bli skuldtyngda, inte Klarnas villkor. Det är lätt att skylla på ett företag, men jag vågar nog påstå att 90% av Klarnas kunder förstår HUR man betalar och att man gör det i tid.


   Svara

 14. Fast hallå, det gäller ju att betala fakturan i tid. När du väljer ditt betalningssätt står det 14 dagar. Det tillkommer även information om att fakturan skickas per epost, så jag tycker att gnället är obefogat. Om du förväntar dig en snabb service, med snabb leverans, så måste du väl själv kunna stå för din del av affären och betala i tid? Jag väljer nästan 90% att använda klarna faktura (mest för att jag inte orkar springa och skriva in all min kortinfo) och har aldrig upplevt en tillstymmelse till krångel. Jag råkade ta bort en faktura en gång, men deras kundservice var skittrevliga och hjälpte mig.
  Svara

 15. Hej!

  Jag vill självklart bemöta samtliga av de frågor jag förstår det som att du har och har därför skrivit ett så utförligt svar som möjligt.

  När man väljer Klarna faktura som betalsätt skickas den första fakturan antingen via mejl, post eller tillsammans med varorna beroende på vilken av våra anslutna e-butiker man handlat hos. Är man osäker på hur just sin faktura kommer att skickas finns det oftast angivet i butikens köpvillkor. Önskar man få en kopia av sin faktura skickad på annat vis är man självklart varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

  Påminnelsefakturor och inkassokrav skickas alltid via post till den adress som angavs vid köptillfället.

  Kredittiden på våra fakturor varierar även de beroende på vilken av våra anslutna e-butiker man handlat hos även om det vanligaste är 14 dagar. Vi har naturligtvis förståelse för att man ibland kan behöva extra tid på sig att betala sin faktura och erbjuder därför alltid våra kunder att själva förlänga sitt förfallodatum med 10 dagar via vår självservice på Klarna.se. Självklart är man även i dessa fall välkommen att höra av sig till vår kundservice för hjälp med detta.

  Skulle förfallodatumet på den första fakturan passera och ingen betalning har registrerats skickas en påminnelse med en tillkommen påminnelseavgift och ett nytt förfallodatum ut via post. Om även det nya förfallodatumet passerar och vi saknar hela eller delar av betalningen skickas ett inkassokrav från Segoria ut.

  Det stämmer att Segoria är den del av Klarna som hanterar samtliga inkassofakturor. För att handlägga inkassoärenden krävs särskild utbildning vilket handläggarna på Segoria har.

  Det kan ta upp till tre dagar för en betalning att nå mottagaren och det är självklart något vi tar hänsyn till. Det stämmer alltså inte att inkassokrav skickas en dag efter påminnelsefakturans förfallodatum. Du berättar att du i ditt fall fått en påminnelsefaktura med förfallodatum den 23 november och att du genomförde din betalning först den 28 november. Anledningen till att inkassokravet du mottog var på hela originalbeloppet plus avgifter är att din betalning troligtvis inte hunnit registrerats när inkassokravet skickades ut. När Segoria mottar en betalning på en del av den kvarvarande skulden skickas ett uppdaterat inkassokrav ut för att bekräfta att betalningen är mottagen och för att informera om vilket belopp som kvarstår att betala.

  Önskar man komma i kontakt med en ansvarig hos Segoria går det självklart bra. Är ansvarig inte på plats ber de kunden att ringa tillbaka vid ett senare tillfälle och det verkar därför konstigt att du fått informationen att det inte är möjligt att komma i kontakt med ansvarig. Jag vet inte om ditt ärende nu är löst. Jag rekommenderar dig annars att kontakta Segoria på 08-120 129 90 så hjälper de dig vidare.

  Svar till LillaFridolf: Självklart behöver du aldrig betala för en vara eller tjänst som du inte har mottagit. Har du mottagit din faktura men av någon anledning saknar produkten är det viktigt att ta kontakt med oss. Vi kan på så vis veta att leveransen av din vara/tjänst inte nått dig. Vi förlänger då förfallodatumet på din faktura för att butiken ska hinna leverera din produkt och för att ingen påminnelse ska skickas ut.

  Har ni några funderingar är ni varmt välkomna att kontakta mig direkt via service@klarna.se.

  Mvh Rebecka på Klarna
  Svara

 16. Jag vill tillägga en sakom Klarna.
  Dom ansvarar ju för administrationen hos flera företag.
  Jag råkade hamna i händerna på ett av dessa företag. Men fick aldrig någon vara eller tjänst. Men jag fick ett krav från Segoria. Jag betalade så småningom. och trodde att det var över. Men sedan har jag fått meddelanden från andra företag att jag har olästa meddelanden. När jag då kollar upp dessa företag. Så visar det sig att också dom anlitar Klarna för att sköta administrationen.
  Det innebär att Klarna delat ut alla personuppgifter och inloggningsuppgifter om mig.
  ÄR DET LAGLIGT?
  Hur som helst är det mycket obehagligt
  när ens egna personuppgifter hamnar hos okända personer eller företa.

  Svara

 17. Jag håller fullständigt med om det du skriver. Har själv bannlyst alla företag som anlitar klarna som administratör.
  Och Segoria har full insyn i alla Klarnas uppgifter. Det innebär att dom har tillgång till alla mina personuppgifter.
  Detta är mycket obehagligt.
  Så min erfarenhet är bannlys alla företag som anlitar dessa företag.
  Svara
Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.