Rapporter Dialoger

    Svartlista.se - Konsumenternas vän på internet sedan 2003 » Sport-och-fritid » Oseriös hästhandlare skickar skadadd hästar

Oseriös hästhandlare skickar skadadd hästar

Webbadress: http://
Företagsnamn: Best Stable
Var hände det: Polen/Sverige
Namn på produkt / tjänst: Hästhandlare
Värde på förlust (kr): 100000

Skribent: Linal

Jag köpte min häst från Best Stable i augusti, ua på besiktningen från dem. Hon står i en tillfällig hage på tomten i ca 9 dagar innan hon flyttar till stallet som hon ska bo i så hon rids inte under den tiden.
Jag märker efter någon dag att hennes spenar är fyllda med mjölk, ingen hade sagt att hon haft ett föl. Märker också att hon är irriterad i bakre regionen men tänker att det är mygg/flugor.
När jag sen flyttar henne har jag misstänkt att något inte står rätt till då hon är svullen i ett ben. Jag rider henne och känner att hon är halt. Ringer vet som kommer nästa dag, hon är 3,5 grad halt (ridningen gjorde det säkert värre, innan syntes inget när hon gick runt i hagen).
Där börjar en lång historia med många veterinärbesök som visar att hon har en rejäl gaffelbandsskada.
Efter kanske två månader så fick hon kolik och veterinären kom ut och behandlade. Vi bestämde oss för att göra en rektal undersökning då hon hade en förlossningsskada (passade på att undersöka den mer då hon visat sig vara irriterad av den) som vi trodde endast var ytlig. Veterinären säger att något är fel, vi måste undersöka på klinik.
Vi åker till klinik och undersöker och det visar sig att hon har en fistel på 10 cm efter fölning. Vi tog bort henne på plats då det inte gick att göra något.


Best stable vill inte vetas av att de sålt en skadad häst trots uppenbart att de vetat om skadorna, de vill heller inte betala tillbaka pengar till mig och hotar med att stämma mig om jag ”fortsätter förstöra deras rykte” (jag har fått de spärrade från hästnet).


Efter att jag gått ut och varnat andra så har jag fått kontakt med flera som råkat ut för samma sak, därför vill jag varna er andra så mycket jag kan så ingen annan råkar ut för detta!

Lägg till bild

Om skribenten


Visa PDF | Visa utskrift
Antal besök: 1464 - Datum: Sun, 26 Nov 2017

Kommentarer

Du är inte behörig att kommentera. Du måste logga in, för att kunna lämna en kommentar.